Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφώνημα Merkel σε Lagarde - Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016

Τηλεφώνημα Merkel σε Lagarde - Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016
Υπάρχει ήδη συμφωνημένο πλαίσιο για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, J. Rice
Το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα πρέπει να ολοκληρωθεί κανονικά, ήτοι τον Μάρτιο του 2016, φέρεται να διεμήνυσε στη γενική διευθύντρια του Ταμείου, C. Lagarde, η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.
Κατά τις πληροφορίες, η Merkel είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Lagarde, προκειμένου να συζητήσουν για την Ελλάδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Γερμανίδα Καγκελάριος φέρεται να εξέφρασε στη Lagarde την επιθυμία της το ελληνικό πρόγραμμα να φτάσει μέχρι τέλους, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2016.
Στο μεταξύ, την εκτίμηση πως υπάρχει ήδη συμφωνημένο πλαίσιο για το ελληνικό χρέος εξέφρασε, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, J. Rice.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο J. Rice διευκρίνισε πως ήδη υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο για το ελληνικό χρέος, το οποίο προβλέπει την περαιτέρω ελάφρυνσή του.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη συνάντηση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξεταστούν τα επόμενα «βήματα».
«Περιμένουμε να ακούσουμε από τις αρχές τις προτάσεις τους, τις ιδέες τους. Δεν έχουμε κάνει ακόμα αυτές τις συζητήσεις» διέτεινε εν συνεχεία.
«Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο J. Rice, καθιστώντας αναγκαία την έναρξη των επαφών με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.
«Σε περίπτωση πως η Ελλάδα συνεχίσει τις υπάρχουσες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, εμείς έχουν προβλέψει την παροχή πρόσθετης χρηματοδοτικής βοήθειας προς τη χώρα» συμπλήρωσε εν συνεχεία, πετώντας το μπαλάκι προς την ελληνική πλευρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης