Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Ταύτιση απόψεων μεταξύ Tσίπρα - Renzi - Λογική για την Ιταλία η πίστωση χρόνου που ζητά η Ελλάδα

Μαξίμου: Ταύτιση απόψεων μεταξύ Tσίπρα - Renzi - Λογική για την Ιταλία η πίστωση χρόνου που ζητά η Ελλάδα
Υπήρξε συναντίληψη για τα αδιέξοδα που δημιουργεί στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία η λιτότητα
Για πολύ καλό κλίμα και ταύτιση απόψεων σε πολλά ζητήματα κάνουν λόγο κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης, σχολιάζοντας τη συνάντηση - την Τρίτη 3/2 - στη Ρώμη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Ιταλό ομόλογό του M. Renzi.
Κατά τις πληροφορίες, από την πλευρά του Renzi θεωρήθηκε λογική η πρόταση της Αθήνας για πίστωση χρόνου μέχρι να επικυρωθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Ταυτόχρονα, υπήρξε συναντίληψη σχετικά με τα αδιέξοδα που δημιουργεί στην Ευρωζώνη και ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία η λιτότητα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση Tσίπρα - Renzi, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση γύρω από τις μεταρρυθμίσεις και ειδικά στα ζητήματα που αφορούν τη διαφθορά και τη διαπλοκή στις δύο χώρες, καθώς και την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Renzi ανέφερε ότι στην Ιταλία έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του γνωστοποίησε ότι και η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα υπουργείο που ασχολείται με αυτά τα ζητήματα.
Σε συμβολικό επίπεδο, κατά την ανταλλαγή δώρων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έδειξε την αισιοδοξία του για μια θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με έναν ιδιαίτερα θερμό τρόπο, κάνοντας δώρο στον Α. Τσίπρα μια γραβάτα σημειώνοντας:
«Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα.
Ωστόσο, είχατε πει ότι θα φορέσετε γραβάτα όταν θα βρείτε λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας.
Εγω θέλω να δώσω ένα χέρι βοηθείας στην Ελλάδα, που δεν σημαίνει ότι της δίνω 100% δίκιο, αλλά θέλω να είναι ένα ειλικρινές χέρι βοηθείας.
Και έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή να τελειώσει η κρίση, η οποία και θα τελειώσει, ο Αλέξης να φορά μια ιταλική γραβάτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης