Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (αναπ. υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Δέσμευση μας η πλήρης εγγύηση των συντάξεων

Στρατούλης (αναπ. υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων): Δέσμευση μας η πλήρης εγγύηση των συντάξεων
Σταδιακά η αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την πλήρη εγγύηση των συντάξεων διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι ακόμα και αν υπάρξουν δυσκολίες, η κυβέρνηση έχει σχέδιο να τις αντιμετωπίσει και να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση.
Αναφορικά με την αναπλήρωση των προηγούμενων απωλειών στις συντάξεις, ο κ.Στρατούλης υποστήριξε ότι «θα γίνει σταδιακά και με βάση τους αριθμούς ανάκαμψης της οικονομίας».
Ερωτηθείς για το πώς θα γεμίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία με εισφορές, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία θα γεμίσουν αν πάει καλά το σχέδιό μας για την οικονομική ανάκαμψη, την επανεκκίνηση της οικονομίας, που πιστεύουμε ότι θα πάει καλά».
Παράλληλα ο κ.Στρατούλης τόνισε ότι το υπουργείο διαθέτει ήδη τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία και ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα.
«Το βασικό είναι όμως όχι μόνο να τα έχουμε, αλλά να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα και πολιτικά μέσα για να υπάρξει η είσπραξη αυτών των οφειλών από τους μεγαλοοφειλέτες.
Έχουμε πολιτική βούληση να προχωρήσουμε.
Δεν μας κρατά κανείς» τόνισε ο κ.Στρατούλης, ο οποίος σημείωσε πως οι αλλαγές στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων θα γίνουν στην ώρα τους.
«Προτεραιότητα είναι να βάλουμε φρένο στην καταστροφή των συντάξεων και σε ό,τι αναμενόταν και είχε προγραμματιστεί στη μνημονιακή νομοθεσία για νέες μειώσεις συντάξεων ή νέες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 1ης/1/2015 και μετά.
Τα άλλα στην ώρα τους.
Θα προηγηθεί μελέτη για να δούμε τι δουλειά έγινε από τις διοικήσεις και καλή μελέτη και προς τις εναλλακτικές λύσεις που θα έχουμε.
Επομένως, θα πάμε τότε που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει» τόνισε ο κ.Στρατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης