Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόσκληση Hollande σε Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι – Στο τραπέζι θα τεθούν χρέος και ανάπτυξη

Πρόσκληση Hollande σε Τσίπρα να επισκεφθεί το Παρίσι – Στο τραπέζι θα τεθούν χρέος και ανάπτυξη
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει πριν τη διεξαγωγή του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 12 Φεβρουαρίου
Να επισκεφθεί το Παρίσι προσκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν την ελληνική πλευρά, όπως το χρέος και η ανάπτυξη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα λάβει χώρα πριν τη διεξαγωγή του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε μια πρόσκληση και στόχος είναι να βρεθεί μια ημερομηνία πριν από το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ, προσθέτοντας ότι στη συνάντηση αναμένεται να «συζητηθεί με σφαιρικό τρόπο» το «σύνολο των ζητημάτων» τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό «της ανάπτυξης» και «του χρέους», θέματα τα οποία «οπωσδήποτε πρέπει να εξεταστούν».
Η Γαλλία, επισήμανε, είναι «διατεθειμένη να συζητήσει, να διαπραγματευθεί, να εμπλακεί σε έναν διάλογο ο οποίος θα επιτρέψει να εξευρεθούν λύσεις», παρότι σήμερα, όπως επισήμανε, «δεν γίνονται συζητήσεις που να αφορούν την διαγραφή του χρέους» της Ελλάδας.
Ο Λε Φολ υπενθύμισε τη θέση της Γαλλίας, την οποία εξέφρασε ο Πρόεδρος της χώρας Francois Hollande, για τις δύο αρχές στις οποίες κατά τον ίδιο πρέπει να βασιστεί η συζήτηση, από τη μια «την αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», αλλά και ταυτόχρονα και «την υπευθυνότητα» οφείλουν να επιδεικνύουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και ιδίως «σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος».
Ο πρόεδρος Hollande είχε ήδη χθες τονίσει ότι «οι δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί» από το ελληνικό κράτος «πρέπει να τηρηθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης