Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης στην El Mundo: Αναπόφευκτη η κρίση αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές

Κ. Μητσοτάκης στην El Mundo: Αναπόφευκτη η κρίση αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί το διεθνές χρηματοπιστωτικά σύστημα, σημειώνει ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης
Αναπόφευκτη θεωρεί ότι είναι η κρίση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Αθηνών, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού κάνει μια αναφορά στα επιτεύγματα που πέτυχε, όπως τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, σημειώνει ότι επρόκειτο για μια πολύ επίπονη διαδικασίας που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, όμως συνέβαλε σημαντικά στη μείωση του κόστους.
Παράλληλα, τονίζει τις κόκκινες γραμμές που έθεσε στις διαπραγματεύσεις για παύση των απολύσεων το 2015 και υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, αν αναλάβει την εξουσία, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρόκειται να αλλάξει τους κανόνες της για να διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».
Μάλιστα, σημείωσε ότι «για να στείλουμε ένα μήνυμα στο Podemos ή άλλους λαϊκιστές στην Ιταλία, ίσως κάποιοι να θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα, αυτό όμως θα ήταν καταστρφοφή».
Ακόμη τονίζει ότι το αυξημένο επιτόκιο για τα κρατικά ομόλογα οφείλεται στους αριστερούς, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ανησυχία στους επενδυτές, καθώς απειλεί ότι θα προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις και όχι μέσω των ευρωπαϊκών κανόνων.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, η κρίση θα μπορούσε να είναι αναπόφευκτη, σημειώνει και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης