Τελευταία Νέα
Πολιτική

Wall Street Journal: Στους Ανεξάρτητους Έλληνες στηρίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά

tags :
Wall Street Journal: Στους Ανεξάρτητους Έλληνες στηρίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά
Σε μια «χούφτα από αποστάτες» βουλευτές ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση
Στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία υπογραμμίζει ότι η σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης εξαρτάται από το πλέον ασταθές πολιτικό κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Το δημοσίευμα, αφού υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά αναζητά άλλους 12 βουλευτές προκειμένου να φτάσει στους 180 βουλευτές και να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές, τονίζει ότι η κυβέρνηση εξαρτάται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχασαν σχεδόν τη μισή κοινοβουλευτική τους δύναμη τα τελευταία τρία χρόνια.
Εάν στη σημερινή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθούν οι ψήφοι των 180 βουλευτών, τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου, σχεδόν 18 μήνες νωρίτερα από το σχετικό χρονοδιάγραμμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις τελευταίες ημέρες η στήριξη προς τον υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα, Σταύρο Δήμα έχει αυξηθεί, αν και υπογραμμίζεται πως η δυναμική που έχει διαμορφωθεί, δεν είναι αρκετή.
Για να καταφέρει η κυβέρνηση να φτάσει στους 180 βουλευτές, βασίζεται σε μια «χούφτα από αποστάτες» των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς που συνολικά μετρούν 21 βουλευτές.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, αυτό σημαίνει ότι ο 49χρονος πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος μπορεί να είναι ο μπαλαντέρ για το πολιτικό μέλλον της χώρας.
«Ο ρόλος του κ.Καμμένου είναι κρίσιμος και αυτό είναι μια τραγωδία για την χώρα, υπό την έννοια ότι τέτοιοι … άνθρωποι διαμορφώνουν το πολιτικό μέλλον της χώρας» αναφέρει σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal ο Δ. Κερίδης, καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
«Αλλά η κυβέρνηση πρέπει να «κλέψει» ψήφους από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εάν θέλει να έχει κάποια ελπίδα να φτάσει τις ψήφους που χρειάζεται» τονίζει ο κ.Κερίδης.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στην πολιτική διαδρομή του κ.Καμμένου, στην αποχώρηση του από τη ΝΔ και στην ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Παράλληλα αναφορά γίνεται και στη θέση του κ.Καμμένου ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να έχει καμία διαρροή και στη σημερινή τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ.
Όπως υπογραμμίζει η Wall Street Journal, τα τελευταία πέντε χρόνια της ελληνικής κρίσης, οι βουλευτές έχουν επανειλημμένα ψηφίσει δύσκολες πολιτικές, έστω και με οριακή πλειοψηφία.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η διαφορά αυτήν την φορά έγκειται στο ότι οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν έχουν να αγωνιούν για την ψήφο τους, καθώς το βάρος των αποφάσεων βρίσκεται στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν είναι έτοιμοι να ρίξουν την κυβέρνηση.
«Η διαφορά με αυτήν την ψηφοφορία είναι ότι για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι βουλευτές της κυβέρνησης γνωρίζουν πώς να ψηφίσουν και ξέρουν ότι κάνουν το σωστό.
Τώρα το βάρος είναι στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα πρέπει να εξηγήσουν την ψήφο τους» αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Καραμανλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης