Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν αλλάζει στάση η ΔΗΜΑΡ για ΠτΔ – Παρών και στη δεύτερη ψηφοφορία

tags :
Δεν αλλάζει στάση η ΔΗΜΑΡ για ΠτΔ – Παρών και στη δεύτερη ψηφοφορία
Απορρίπτονται κατηγορηματικά τα σενάρια περί διάλυσης της ΔΗΜΑΡ
Δεν αλλάζει τη στάση της απέναντι στην προεδρική εκλογή η ΔΗΜΑΡ παρά το διάγγελμα Σαμαρά και το «άνοιγμα» για συναίνεση, γεγονός που και σε συνδυασμό με τη στάση των ανεξάρτητων βουλευτών, καθιστά ανέφικτο το στόχο της κυβέρνησης να βρει τους 180 βουλευτές.
Σε σημερινές τους δηλώσεις οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Νίκη Φούντα, οι οποίοι είχαν υπογράψει το κείμενο των «8» με το οποίο ζητούσαν συναίνεση για την εκλογή του ΠτΔ, για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και τον ορισμό εκλογών εντός του 2015, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα αλλάξουν τη στάση τους σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία και ότι θα ψηφίσουν παρών.
«Θα επιμείνω στο «παρών» ανέφερε σε δηλώσεις της στο Βήμα FM η Νίκη Φούντα
Όπως είπε, αναμένει από τον Σαμαρά «να απευθύνει το τεράστιο βήμα προς όλα τα κόμματα, για να κάνει σειρά συζητήσεων και όλοι να κληθούν να λογοδοτήσουν σε σχέση με το αν σκέπτονται το εθνικό ή το κομματικό συμφέρον, από το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε».
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής υποψήφιου στην τρίτη ψηφοφορία, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η ουσία.
«Και να αλλάξει, δηλαδή, το πρόσωπο, αν δεν αλλάξουν πράγματα στο πλαίσιο της συνεννόησης και συμπαράταξης έστω μεταξύ κάποιων κομμάτων ή κάποιας σύνθεσης μέσα στη Βουλή, θεωρώ ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη νομιμοποίηση για να γίνει η μεγάλη διαπραγμάτευση που πρέπει να γίνει», τόνισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Νωρίτερα και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν.Τσούκαλης είχε αναφέρει ότι και αυτός θα ψηφίσει παρών στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ.
Ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί στην πρόταση των «8», τότε και αυτός θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος του και θα ψηφίσει παρών.
Παράλληλα και αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθεί και ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν 9 βουλευτές για να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, ο κ.Τσούκαλης έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να διαλυθεί, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.
«Η ΔΗΜΑΡ λέει, ότι δεν ψηφίζει με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές, κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο.
Ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» υπογράμμισε ο κ.Μαχαίρας.
«Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια» τόνισε ο κ.Μαχαίρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης