Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ): Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης

Μηλιός (ΣΥΡΙΖΑ): Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
Η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την πεποίθηση ότι τον Φεβρουάριο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόζει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης διατύπωσε ο Γ. Μηλιός υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Ευρώπη δεν πρόκειται να τιμωρήσει την Ελλάδα για τυχόν αλλαγή πολιτικής, καθώς κανείς δεν πυροβολεί τα πόδια του και κανείς δεν έχει συμφέρον να υπάρξει χρεοστάσιο στην ευρωζώνη» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μηλιός.
Όπως είπε, η αντίδραση της Ευρώπης στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν θα αντανακλά μόνο τις σκληρές θέσεις της Γερμανίας.
«Δεν πρόκειται για διμερές θέμα Αθήνας-Βερολίνου, αλλά θα ληφθούν υπόψη επίσης τα συμφέροντα των υπολοίπων κρατών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» τόνισε ο κ.Μηλιός, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά με σύνδεση της αξιολόγησης με τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.
Ο κ. Μηλιός έβαλε και κατά του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για τις δηλώσεις του περί ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «έφυγε από την ουδετερότητα που πρέπει να τηρεί» και «υιοθέτησε την κινδυνολογία της κυβέρνησης».
«Η κυβέρνηση πάει να επαναλάβει αυτά που έλεγε το 2012, θέτοντας δίλημμα μνημόνιο ή χρεοκοπία» τόνισε ο κ.Μηλιός.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου περί ενδεχόμενων ειδικών δικαστηρίων για τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Δήμα και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ.Μηλιός είπε πως η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα ερευνήσει απλώς θέματα όπου «υπάρχουν ενδείξεις σκανδάλων».
«Άλλο κεφάλαιο οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κ.Μηλιός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης