Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαρά, Χαρδούβελη και Στουρνάρα θα συναντήσει ο P. Moscovici στην Αθήνα

Σαμαρά, Χαρδούβελη και Στουρνάρα θα συναντήσει ο  P. Moscovici στην Αθήνα
Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Moscovici θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Τη Δευτέρα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, P. Moscovici με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία θα συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Επιτρόπου σε κράτος μέλος της ΕΕ από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Μέλος της Επιτροπής Juncker.

Aναλυτικά το πρόγραμμα του P. Moscοvici στην Αθήνα:
Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι ο κ. Moscovici θα έχει κατ'αρχήν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην οποία θα συμμετέχει και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γκίκας Χαρδούβελης.
Ακολούθως, ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε υπό κατασκευή σταθμό του μετρό με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Χρήστου Τσίτουρα.
Στη συνέχεια, ο κ. Moscovici θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και αμέσως μετά με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη (ώρα 18.30, στο Υπουργείο).
Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Moscovici, θα παραστεί σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ.Ιωάννη Βρούτση (ώρα 08.30).
Θα ακολουθήσει κατ'ιδίαν συνάντηση του Επιτρόπου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα (ώρα 09.45).
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο κ. Moscovici θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου (ώρα 12.00) στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:
Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και μόλις ένα 24ωρο πριν από την έναρξη της διαδικασίας για την προεδρική εκλογή αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, PierreMoscovici.
Ο Επίτροπος σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Europe 1 αλλά και με μήνυμα του στο twitter έκανε γνωστό πως θα βρεθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (μόλις μια ημέρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για τον ΠτΔ).
«Θα πάω στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Είμαστε κοντά στην Ελλάδα και τον λαό της για να συνεχίσουν και μετά τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο Moscovici.
Σημειώνεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Moscovici είχε υποστηρίξει πως «το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα», καθώς όπως είχε αναφέρει, «είναι απαραίτητο για την αξιοπιστία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε σημειώσει πως για να λάβει περαιτέρω βοήθεια η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει τα συμπεφωνημένα και να αποδεχθεί νέες «υποχρεώσεις».
«Kοινός στόχος είναι να μπορεί και πάλι η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, αλλά είμαστε σύμφωνοι ότι η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευθεί η Ευρωζώνης» είχε αναφέρει ο Moscovici, ο οποίος είχε χαιρετήσει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής.
Μάλιστα ο Επίτροπος είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι ο «Αντώνης Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες».
«Έχω την αίσθηση ότι ξέρει πού πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια και αν είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά ο Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης