Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενόχληση σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα περί εκλογικής συνεργασίας

Ενόχληση σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιεύματα περί εκλογικής συνεργασίας
Κύκλοι και των δύο κόμματων τα χαρακτηρίζουν «ανυπόστατα» και διατυπώνουν απορίες περί «σκοπιμότητας»
Ενοχλημένη εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ από τα δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να έχει προχωρήσει στα ζητήματα συνεργασίας ή τα σενάρια για τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή πρόεδρου.
Ενδεικτικό της ενόχλησης στην Αγ. Κωνσταντίνου  είναι το σχόλιο τους Εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ. Μαχαίρα.
«Επειδή παρά τις επανειλημμένες διευκρινίσεις μας η σεναριολογία περί των μελλοντικών κινήσεων της ΔΗΜΑΡ επιμένει, επαναλαμβάνουμε:
Το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, πριν μόλις δύο μήνες, αποφάσισε ότι η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματός μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη.
Συνεπώς, την όποια εκλογική τακτική μας θα την προσδιορίσουμε όταν έρθει η ώρα από θέση αυτονομίας, δηλαδή ως αυτοτελής πολιτικός οργανισμός.
Αποφασίσαμε, επίσης, ότι θα καταψηφίσουμε κάθε πρόταση για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι δεν μπορούμε να συμβάλουμε στη διαιώνιση πολιτικών που απογείωσαν την ανεργία, τραυμάτισαν την κοινωνική συνοχή και εγκλώβισαν την οικονομία στην ύφεση».
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής.
Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβέρνησης.
Και σ' αυτή τη διακυβέρνηση θα συμβάλλουμε από θέση αυτονομίας.
Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας που εμφανίζει τη ΔΗΜΑΡ να έχει «κλειδώσει τη συμφωνία συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ με την αφομοίωση των βουλευτών της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και το Φ. Κουβέλη να τοποθετείται επικεφαλής του Επικρατείας.
Το δημοσίευμα προκάλεσε τόσο την οργή βουλευτών της ΔΗΜΑΡ όσο και την έντονη ενόχληση των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκαθαρίζουν ότι το δημοσίευμα στο σύνολό του δεν έχει καμία απολύτως βάση αλήθειας.  

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης