Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Εκτός εποχής τα σενάρια περί Grexit», διαμηνύουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης

«Εκτός εποχής τα σενάρια περί Grexit», διαμηνύουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης
Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουν κάποιοι ότι οι εταίροι θα τους χαριστούν...
Ως «εκτός εποχής» χαρακτηρίζουν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σχολιάζοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν το βάρος της αλήθειας και κάποιοι άλλοι «την ελευθεριότητα του ψέματος».
Αναφερόμενοι στα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τα οποία επανέρχονται στον γερμανικό Τύπο, οι ίδιοι κύκλοι απέρριπταν οποιαδήποτε συζήτηση επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα μπορεί να καταστραφεί, να ζήσει συνθήκες ερήμωσης ακόμη και σε πέντε μέρες, ακόμη και εντός Ευρωζώνης, εάν απομακρυνθεί από την αρχή της αιρεσιμότητας (conditionality) που διέπει τη σχέση της με την Ευρώπη.
Τόνισαν ακόμη ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουν κάποιοι ότι οι εταίροι θα τους χαριστούν, αν αθετήσουν τις συμφωνίες και ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί κάποιοι να έχουν το βάρος της αλήθειας και κάποιοι άλλοι την ελευθεριότητα του ψέματος», σημειώνοντας, ωστόσο ότι, αν διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, η έκβασή τους θα κριθεί προεκλογικά και όχι με τα δεδομένα των σημερινών δημοσκοπήσεων.
«Η πολιτική αστάθεια προκύπτει από το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποκτά την δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές», δήλωναν χαρακτηριστικά κύκλοι της αντιπροεδρίας, αναφερόμενοι στο κλίμα που μεταφέρεται στον διεθνή Τύπο, αλλά και στις αγορές.
Οι τοποθετήσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας και πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζ. Gabriel στο Βερολίνο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η διμερής οικονομική, εμπορική και ενεργειακή συνεργασία, με έμφαση στα ζητήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καινοτόμων επιχειρήσεων.
Οι δυο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των εξελίξεων ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε από τον Gabriel να στηρίξει κοινοβουλευτικά, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του SPD, το αίτημα για έγκριση της δίμηνης παράτασης του ισχύοντος ελληνικού προγράμματος σταθεροποίησης, το οποίο θα φέρει η γερμανική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης