Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Φρένο στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο ΠτΔ στην τρίτη ψηφοφορία

Κουβέλης: Φρένο στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο ΠτΔ στην τρίτη ψηφοφορία
«Ναι» στην αυτοτέλεια, «όχι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ
(upd)Φρένο στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην τρίτη ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, βάζει ο Φ. Κουβέλης.
Ενδεικτική είναι η στοχευμένη αναφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγίου Κωνσταντίνου, αμέσως μετά την κοινή συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.
«Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση με κορυφαία στελέχη του κόμματος να σημειώνουν τη φράση «και στις τρεις ψηφοφορίες».
Παράλληλα αποφασίστηκε πως «η ΔΗΜΑΡ είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
Συνεδρίασαν σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς και συζήτησαν τη στάση του κόμματος εν όψει της διαδικασίας εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Τα μέλη και των δύο οργάνων κατέληξαν ομόφωνα στη θέση να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία.
Υπογραμμίστηκε , παράλληλα, ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι και θα παραμείνει παρούσα στις πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης