Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσούκαλης: Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η ΔΗΜΑΡ θα πάει συντεταγμένα

Τσούκαλης: Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Η ΔΗΜΑΡ θα πάει συντεταγμένα
Βέβαιος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Την εκτίμηση ότι «δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, εν όψει της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου.
Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο βουλευτής τη ΔΗΜΑΡ διατύπωσε την άποψη ότι «κατά κανόνα η ΔΗΜΑΡ θα πάει συντεταγμένα» στις ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. «Δεν μπορώ να δεσμευτώ γι αυτό» είπε.
Ο κ. Τσούκαλης επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε ως διακύβευμα στην πόλωση και τις κομματικές επιδιώξεις» και εκτιμά ότι «δυστυχώς, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Σημειώνει: «Θα οδηγηθούμε σε εκλογές με ακραία πολωμένο κλίμα και διακυβεύματα και διλήμματα, τα οποία δυστυχώς οι ψηφοφόροι, οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν».
Ερωτηθείς για την ερώτηση της ΔΗΜΑΡ που ζητούσε εκλογή Προέδρου και ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ανέφερε:
Ακόμη και αυτή η πρόταση δυστυχώς υπονομεύτηκε, χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκτοξευθούν κατηγορίες και αθλιότητες περί αποστατών και υπονομευτικών σχεδίων. Χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία την τελευταία στιγμή να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης συναίνεση σε δύο τουλάχιστον κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες, χωρίς βεβαίως να υπονομεύεται η απαίτηση ή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Να θυμίσω ότι η πρόταση η δική μου και των επτά μελών της ΔΗΜΑΡ ήταν να οριστεί ημερομηνία εκλογών τον Μάιο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης