Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καθησυχαστική η Κομισιόν για την Ελλάδα - Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Moscovici

Καθησυχαστική η Κομισιόν για την Ελλάδα - Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Moscovici
"Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε"
Καθησυχαστικός για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, P. Moscovici, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αντ. Σαμαρά.
«Πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς για να επιλέξει την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας στις δύο επόμενες εβδομάδες» σημείωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Γάλλος Επίτροπος.
«Έχω την αίσθηση ότι ξέρει που πηγαίνει, τώρα θα δούμε. Όποια κι να είναι η απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσουμε. Θεωρώ, λοιπόν, ότι οι αγορές θα πρέπει να νιώθουν πιο ασφαλείς σε σχέση με τη σημερινή τους αντίδραση» υπογράμμισε παράλληλα.
Αναφερόμενος στην αντίδραση των αγορών, ο P. Moscovici διέτεινε πως οι αγορές είναι πάντα πολύ ευαίσθητες στην πολιτική αβεβαιότητα και όταν βρίσκεσαι σε προεκλογική διαδικασία δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.
Αναφορικά με τη δίμηνη παράταση του μνημονίου, υποστήριξε πως «είναι μια συνολική διαδικασία που δείχνει την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ισχυροποιήσει την οικονομία της με ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης