Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έως 168 ο αριθμός των βουλευτών που τάσσoνται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Έως 168 ο αριθμός των βουλευτών που τάσσoνται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
ΑΝ.ΕΛ., ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι κρίνουν την εκλογή ΠτΔ
Στη δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ αλλά κυρίως των… 24 ανεξάρτητων βουλευτών στρέφεται η προσοχή των δύο κυβερνητικών κομμάτων, τα οποία στοχεύουν στη συγκέντρωση του χρυσού αριθμού των 180 βουλευτών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Μέχρι στιγμής, σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης – ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛ. – έχουν διαμηνύσει σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να συμβάλλουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πάντως, καθίσταται σαφές πως ενδέχεται να υπάρξουν «φωνές» εντός της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίες θα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά την αρνητική απόφαση των συλλογικών κομματικών οργάνων.
Ωστόσο, μία εκ των πιθανών υπέρμαχων της εκλογής ΠτΔ, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Φούντα, αποσαφήνισε σήμερα πως θα σταθεί εμπόδιο στην εκλογή νέου Προέδρου.
Στο «μέτωπο» των ανεξάρτητων βουλευτών η κατάσταση είναι πιο περίπλοκή.
Ωστόσο, από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις των βουλευτών η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.
Πιο αναλυτικά, εναντίον της ψήφισης νέου Προέδρου έχουν ταχθεί μέχρι στιγμής οι βουλευτές Π. Τατσόπουλος, Β. Καπερνάρος, Π. Μουτσινάς, Γ. Κασαπίδης, Ρ. Μακρή, Μ. Ανδρουλάκης και Χρ. Γιαταγάνα.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο, μόνο ο βουλευτής Π. Μελάς έχει καταστήσει πιθανή την υπερψήφιση του προτεινόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πάντως, υπέρ της εκλογής Προέδρου φέρεται να τάσσονται η Κ. Μάρκου, η οποία υπερψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015 και ο Γρ. Ψαριανός.
Ερωτηματικό τέλος αποτελεί οι στάση των υπόλοιπων βουλευτών, εκ των οποίων εναντίον της εκλογής ΠτΔ φαίνεται να διατείνονται οι Θ. Τζάκρη, Οδ. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης και Μ. Μπόλαρης και υπέρ οι Β. Οικονόμου, Σπ. Λυκούδης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος και Γ. Κουράκος.
Άγνωστες εντελώς παραμένουν οι προθέσεις των Χρ. Αλεξόπουλο, Μ. Ιατρίδου, Β. Πολύδωρα και Στ. Μπούκουρα.
Ανακεφαλαιώνοντας, στο μέτωπο των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι αρκετά πιθανό ουδείς να παρεκκλίνει από το «όχι».
Στο μέτωπο των ανεξάρτητων, φαίνεται πως 11 θα ταχθούν εναντίον, 9 υπέρ και 4 «ερωτηματικό».
Επομένως - λαμβάνοντας υπόψη πως δεν θα υπάρξουν παραφωνίες αντιπολιτευόμενων βουλευτών - σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τα «ναι» αναμένεται να ανέλθουν - στο βέλτιστο σενάριο - στον αριθμό των 168.
Πάντως, είναι σαφές πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει την άντληση θετικών ψήφων από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αλλάξουν οι μέχρι στιγμής - δυσοίωνες για αυτήν - ισορροπίες. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης