Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρυθμιστές των εξελίξεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οι ανεξάρτητοι… αλλά και η ΔΗΜΑΡ

tags :
Ρυθμιστές των εξελίξεων για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας οι ανεξάρτητοι… αλλά και η ΔΗΜΑΡ
Το επιχείρημα που πέφτει πάνω στο τραπέζι της ΔΗΜΑΡ είναι να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία για αναθεώρηση του Συντάγματος
Σε παράγοντα που θα καθορίσει τις εξελίξεις για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προσφυγή ή όχι σε πρόωρες κάλπες αναδεικνύεται η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης.
Παρά τη διατυπωμένη απόφαση της Αγ. Κωνσταντίνου να μην στηρίξει πρόεδρο της Δημοκρατίας με το αιτιολογικό ότι η παρούσα Βουλή δεν δύναται να προσδώσει την ισχυρή πλειοψηφία, το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο των εξελίξεων.
Αν και δεν υπάρχουν άλλες αποφάσεις πέραν των διατυπωμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, στη ΔΗΜΑΡ ασκούνται πιέσεις με σκοπό να επανεξετάσει τη θέση της ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Μάλιστα, το επιχείρημα που πέφτει πάνω στο τραπέζι είναι να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία για αναθεώρηση του Συντάγματος, που εάν δεν γίνει από την παρούσα Βουλή μεταφέρεται για το 2021.
Ήδη τόσο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της και αποκλειστικά στο ζήτημα της αναθεώρησης εμφανίζονται θετικοί επιμένοντας ότι δεν πρέπει να μεταφερθεί το κορυφαίο θεσμικό ζήτημα για 8 χρόνια μετά.
Την ίδια ώρα, παρά τις καταιγιστικές εξελίξεις του τελευταίου 24ώρου που επισπεύδουν την επικείμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη, οι επιτελείς των δύο αρχηγών δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εντός της εβδομάδας δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση τους.
Τέλος, καλά πληροφορημένες πηγές από την πλευρά της συγκυβέρνησης αναφέρουν ότι από θέση ευθύνης και παρά της ειλημμένες αποφάσεις της, τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και οι βουλευτές του, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη στάση τους.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας και των στενών συνεργατών του στο γραφείο του στη Βουλή.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης ο εκλογικός συναγερμός και η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης