Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Γεωργιάδης (Ν.Δ.): Δεν θα ήταν εθνική καταστροφή ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου

Α. Γεωργιάδης (Ν.Δ.): Δεν θα ήταν εθνική καταστροφή ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου
Το ιδανικό θα ήταν να επιτευχθεί τεχνική παράταση ενός μηνός και ταυτόχρονη έξοδος στις αγορές, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.
Δεν θα αποτελούσε εθνική καταστροφή ολιγόμηνη παράταση του μνημονίου επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τη Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι το ιδανικό θα ήταν να επιτευχθεί τεχνική παράταση ενός μηνός και ταυτόχρονη έξοδος στις αγορές.
Όπως επισήμανε, «το σημαντικό είναι η μετάβαση από την παλιά στη νέα εποχή να γίνει με ασφάλεια, να κλείσει η συμφωνία και να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα εξόδου μας από το μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει να περάσει τον σκόπελο της πολιτικής αβεβαιότητας, η οποία δυσκολεύει πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση».
Ερωτηθείς σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού και το γεγονός ότι δεν έχει, όπως λέγεται την έγκριση της τρόικας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «και ο περυσινός προϋπολογισμός δεν είχε την έγκριση της τρόικας» και θεωρούνταν από τον ξένο Τύπο ανεφάρμοστος, ωστόσο «εφαρμόστηκε και είχε και καλύτερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα».
Πρόσθεσε δε, ότι έχει αποδειχθεί καταφανώς ότι οι προβλέψεις της κυβέρνησης είναι αυτές που «πέφτουν μέσα», σημειώνοντας ότι η τρόικα είναι υποχρεωμένη από το καταστατικό του ΔΝΤ να υιοθετεί τα πιο δυσμενή σενάρια για την εξέλιξη της οικονομίας.
Κληθείς να απαντήσει αν η τρόικα ενδεχομένως δεν θέλει να κλείσει συμφωνία με την παρούσα κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι αντιθέτως, είναι «κοινό αμοιβαίο συμφέρον και ημών και των συμμετεχόντων στην τρόικα, εννοώ του IMF, της ΕΚΤ και της ΕΕ, είναι να κλείσει αυτή η ιστορία και η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα», προσθέτοντας ότι «θα είναι μεγάλη επιτυχία και γι' αυτούς».
Ωστόσο, όπως τόνισε, «η πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα προκαλεί και κυρίως το γεγονός ότι φαίνεται πως αν έχουμε εκλογές, είναι πιθανό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σκοπεύει -έτσι δηλώνει, τουλάχιστον- να ανατρέψει όλους τους νόμους που μας οδήγησαν στα πρωτογενή πλεονάσματα και στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».
Ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το γεγονός ότι οι ψήφοι που συγκέντρωσε η συγκυβέρνηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού (155) υπολείπονται σημαντικά αυτών που απαιτούνται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «δεν έχει καμιά σχέση η μια ψηφοφορία με την άλλη», πρόσθεσε δε ότι για πρώτη φορά στις ψηφοφορίες στη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά βγαίνει ενισχυμένη, κάνοντας λόγο για αλλαγή πολιτικού κλίματος, που αυξάνει τις πιθανότητες εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον χειρότερο ομιλητή των τελευταίων ετών, ενώ σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ νευρικός ως προς την προεδρική εκλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης