Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ): Ο προϋπολογισμός παρατείνει το μνημόνιο μέχρι το 2018!

tags :
Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ): Ο προϋπολογισμός παρατείνει το μνημόνιο μέχρι το 2018!
«Μοναδική υπαίτια για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας η σημερινή κυβέρνηση»
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, χαρακτηρίζοντας την ως «μοναδική υπαίτια για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».
Από το βήμα της Βουλής, ο Ν. Τσούκαλης επικαλούμενος το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, σημείωσε πως στην δική μας χώρα δεν μπορούμε να πούμε στους πολίτες «τα καταφέραμε, φτιάξαμε όλο το σύστημα κι έχουμε να αφηγηθούμε κάτι το παρήγορο», όπως έκαναν οι κυβερνήσεις αυτές.
Συνεχίζοντας, σημείωσε πως φτάσαμε εδώ γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να συνδιαλαγεί με τους πολίτες με επικοινωνιακά μέσα κι όχι με μια συζήτηση επί της ουσίας.
Όπως κατήγγειλε, δεν υπήρξε καμία προετοιμασία της κυβέρνησης για την έξοδο από το Μνημόνιο - όπως οι δύο χώρες αυτές που εξήλθαν με καθαρή έξοδο και πλέον μπορούν να συνδιαλαγούν με τις αγορές.
Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, διέτεινε πως αυτός ο προϋπολογισμός έχει αξία να τον συζητούμε γιατί έρχεται να υλοποιήσει ειλημμένες αποφάσεις του Μεσοπρόθεσμου. «Τι σημασία έχει να συζητάμε όταν το Μνημόνιο τελειώνει τέλος του 2014, όταν γνωρίζουμε ότι το Μεσοπρόθεσμο ισχύει μέχρι το 2018 και περαιτέρω μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος για ποσοστό χρέους το 2020 125% με προβολή 82% το 2030» ανέφερε χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης