Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Κουβέλης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα - Απαιτείται πολιτική συνεννόηση

Φ. Κουβέλης: Είμαι πρόθυμος να συναντηθώ με τον κ. Τσίπρα - Απαιτείται πολιτική συνεννόηση
Πρέπει όλοι οι βουλευτές να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Επιμένει στην ανάγκη μίνιμουμ πολιτικής συνεννόησης ο Φώτης Κουβέλης.
«Αν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση της διαμόρφωσης ενός ελάχιστου κοινού τόπου για την αναδιάρθρωση του χρέους, όλα θα ήταν ευχερέστερα. Και για τη σημερινή και για την αυριανή κυβέρνηση» δηλώνει στο «Βήμα».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πιστεύει ότι οι διαρκείς υποχωρήσεις της κυβέρνησης έθρεψαν τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, ότι εδώ και καιρό «διαχειριζόμαστε και δεν διαπραγματευόμαστε».
Ο κ. Κουβέλης προαναγγέλλει τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και απευθύνει προειδοποίηση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στη συλλογή υπογραφών για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Ο καθένας έχει την άποψή του, επισημαίνει, στο τέλος όμως οφείλουμε να σεβαστούμε τις συλλογικές αποφάσεις.  
Αναφερόμενος στην στάση της τρόικας επισημαίνει ότι "αποκαλύπτει δύο πράγματα: το ένα είναι ότι η τρόικα αποδεικνύεται προσηλωμένη στο γνωστό πακέτο διαχείρισης της κρίσης που τραυμάτισε σοβαρά την κοινωνική συνοχή, απογείωσε την ανεργία και εγκλώβισε την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Αυτό το πακέτο, που είναι απολύτως βέβαιον ότι δεν έχει άλλες αντοχές για να το σηκώσει ο ελληνικός λαός, η τρόικα είναι προφανές ότι επιχειρεί να το επιβάλει και για το μέλλον στη χώρα, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Το δεύτερο είναι ότι η αντίληψη των διαρκών υποχωρήσεων που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, αντί να διασφαλίσει - όπως κάποιοι φαντάζονταν - την "επιείκεια" των δανειστών, ενθάρρυνε έναν νέο γύρο απαιτήσεων που θα χαρακτήριζα παράλογες».
Τέλος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης αναφέρει: «Συμφωνώ απολύτως ότι η αναδιάρθρωση του χρέους συνιστά εθνικό θέμα για το οποίο οι πολιτικές δυνάμεις όφειλαν και οφείλουν να συνεννοηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως γνωρίζετε, πρότεινα την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία απερρίφθη πανηγυρικά. Η ανάγκη ομοψυχίας προβάλλεται βέβαια αλλά συνθλίβεται από την επιλογή της διαρκώς εντεινόμενης πόλωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης