Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικό «σχέδιο αποστασίας» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Στόχος η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Κυβερνητικό «σχέδιο αποστασίας» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Στόχος η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
«Τα "μαξιλαράκια" του Σαμαρά δεν επαρκούν» δηλώνει ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης
Για «σχέδιο αποστασίας» κάνουν λόγο κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την πρωτοβουλία των τριών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για εκλογή νέου προέδρου από την παρούσα  Βουλή και εκλογές την Άνοιξη του 2015.
Οι ίδιες πηγές αν και απέφευγαν να προχωρήσουν σε επίσημη δήλωση επισημαίνοντας ότι αφορά «εσωτερικό θέμα άλλου κόμματος» διατύπωναν ευθαρσώς ότι «πίσω από το σχέδιο αποστασίας βρίσκονται κυβερνητικοί μηχανισμοί, οι οποίοι τελικά δεν θα επιτύχουν το στόχο τους δηλαδή να παρατείνουν το βίο της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης».    
«Κυβερνητικό σχέδιο» βλέπει και ο Γραμματεάς του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας ο οποίος σε συνέντευξή του αναρωτιέται με νόημα: «Ξυπνήσανε ένα πρωί και ξαφνικά αρχίσανε να συγκεντρώνουν υπογραφές;
Εδώ μαθαίνουμε ότι γίνονται και ανάλογες ενέργειες ξεχωριστά από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ξεχωριστά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» για να καταλήξει: «Ας γνωρίζουν όμως πως το πικρό ποτήρι που θα τους δώσει η οργή και η αγανάκτηση του λαού δεν το γλιτώνουν.
Δεν το γλιτώνουν με τίποτα».
«Θέλω να είμαι τελείως καθαρός.
Είναι φανερό ότι κοιτάζοντας αυτό το κείμενο σου λέει ότι υπάρχουν βουλευτές που πάνω από τις τύχες του ελληνικού λαού, πάνω από την ανάγκη να μπει ένας φραγμός στην καταστροφή, να μπει φραγμός στην ανεργία, να μπει φραγμός στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, πάνω από την ανάγκη να μπει φραγμός στην φορολαίλαπα, αυτοί βάζουν την επιμήκυνση της βουλευτικής τους θητείας.  
Και αν διαβάσει κανένας το κείμενο, μένει έκπληκτος» σημείωνε μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας.
Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
«Τα "μαξιλαράκια" του Σαμαρά δεν επαρκούν» σημειώνει ο ευρωβουλευτής.
Αν και ποιο συγκρατημένος ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε την πρόταση των τριών βουλευτών του κόμματος του λέγοντας ότι «Δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα.
Γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις;
Γιατί οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα.
Συνεπώς εμείς δεν θα συμβάλλουμε σε αυτήν την παράταση αυτών των αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούνται από την παρούσα κυβέρνηση.
Με αυτό, λοιπόν, το σκεπτικό η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει την πρόταση που θα καταθέσουν τα κυβερνητικά κόμματα για την προεδρική εκλογή».

Π. Σκουρλέτης: Όποιος ψηφίσει Πρόεδρο, ψηφίζει συνέχιση των μνημονίων
Για εν εξελίξει σχέδιο πολιτικής αποστασίας αναφορικά με την εύρεση των 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Ένα σχέδιο πολιτικής αποστασίας είναι σε εξέλιξη από κυρίαρχα κέντρα με συνεννόηση με κέντρα της κυβέρνησης» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιος ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο όνομα της επίπλαστης συναίνεσης ψηφίζει για συνέχιση των μνημονίων» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν βουλευτές να αποστασιοποιούνται από κεντρικές πολιτικές των κομμάτων τους.
Ερωτηθείς αν ισχύει το ίδιο με βουλευτές όπως η κα. Τζάκρη, ο κ. Παραστατίδης ή ο κ. Βουδούρης που έχουν προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι είχαν πάρει αποστάσεις εδώ και πολύ καιρό από τις πολιτικές των κομμάτων τους που δεν ήταν σύμφωνες με τις προεκλογικές τους διακηρύξεις.
Παράλληλα ο κ.Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι δίγλωσση, διότι γνώριζε για τα νέα μέτρα και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει την αυτοκριτική του μια και κατέρρευσαν οι προσδοκίες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για το τέλος του μνημονίου.
Σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μια διαδικασία εξπρές, ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε».

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης