Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ σε βιβλία και θέατρο

Αντίθετη η ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ σε βιβλία και θέατρο
Πολλαπλές οι επιπτώσεις μιας τέτοιας απόφασης, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση
Την αντίθεσή της στην προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ τόσο στα βιβλία όσο και στην τιμή των εισιτηρίων των θεάτρων εκφράζει με σχετική ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις.
Όπως επισημαίνεται, «οι βαρύγδουπες δηλώσεις που εμφανίζουν τον πολιτισμό ως "εθνική βιομηχανία", θυσιάζονται στον βωμό παράλογων πολιτικών, οι οποίες βλάπτουν τόσο την οικονομική ανάπτυξη όσο και τον κόσμο του πολιτισμού».
Η αύξηση του ΦΠΑ στο βιβλίο, τονίζεται, αποτελεί το δεύτερο μεγάλο πλήγμα κατά του εκδοτικού έργου, μετά την κατάργηση της ενιαίας τιμής, μια εξέλιξη που «οδηγεί στην περαιτέρω πτώση των πωλήσεων και στη μείωση των εσόδων, αντί της επιδιωκόμενης αύξησης».
Οδηγεί, κυριολεκτικά, στο κλείσιμο της εκδοτικής αγοράς και απομακρύνει τις πιθανότητες έκδοσης νέων βιβλίων, σημειώνεται.
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων με τη σειρά της οδηγεί αναπόφευκτα στο κλείσιμο των μικρότερων θεάτρων, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, η οποία καταλήγει λέγοντας ότι «ελπίζουμε όλοι να κατανοούν ποιοι επωφελούνται, όταν μειώνεται το πνευματικό ΑΕΠ μιας χώρας. Σίγουρα, όχι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου. Κανείς δεν δικαιούται να αδιαφορεί μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης