Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης (ΔΗΜΑΡ): Υπάρχει θεσμικό κενό - Δεν μπορεί να τιμωρείται κάποιος δύο και τρεις φορές

Πανούσης (ΔΗΜΑΡ): Υπάρχει θεσμικό κενό - Δεν μπορεί να τιμωρείται κάποιος δύο και τρεις φορές
Τροπολογία με αντικείμενο την επίλυση ζητημάτων, αντίστοιχων με αυτό του Ν. Ρωμανού, κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Τόσο με την ιδιότητα του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, αλλά κυρίως με αυτή του καθηγητή Εγκληματολογίας, ο Γιάννης Πανούσης έδωσε συνέντευξη στο Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με το φλέγον ζήτημα το ημερών στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, αυτό του Ν. Ρωμανού.
Ο καθηγητής Γ. Πανούσης ανέφερε ότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις «υπάρχει πράγματι» ένα νομικό κενό, καθώς «ο νομοθέτης του 1999 ενώ έχει προβλέψει για τις κανονικές άδειες, δεν έχει προβλέψει μια λεπτομέρεια για τις εκπαιδευτικές».
Με την ιδιότητα του βουλευτή αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του, ΔΗΜΑΡ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία εντός του Συνταγματικού πλαισίου «του νόμου και των ευρωπαϊκών συμβάσεων» είναι μια προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει από το νομικό κενό.
Ο κ. Πανούσης, τόνισε ότι η τροπολογία δεν είναι προσωπική, καθώς δεν έχει ως στόχο να λύσει ατομικά το ζήτημα με τον Ρωμανό, αλλά αντιθέτως να καλύψει το εν λόγω κενό και να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
«Δεν μπορεί να τιμωρείται κάποιος διπλή, τριπλή και τετραπλή φορά για ένα έγκλημα που έκανε. Μία φορά τιμωρείσαι», υπογράμμισε ο καθηγητής.
«Το κεφάλαιο για τη μόρφωση των κρατουμένων λέγεται επικοινωνία με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Άρα, οι εκπαιδευτικές άδειες, η ενημέρωση από τα ΜΜΕ, η αλληλογραφία έχουν να κάνουν με την κοινωνία, δεν έχουν να κάνουν με το να μορφώνεσαι στο κελί σου. Είναι σε άλλη λογική από αυτή που έχει πει ο υπουργός», επεξήγησε ο Γ. Πανούσης, ως ειδικός επί του θέματος.
Ωστόσο, δεν δίστασε να καλέσει τους πολίτες να αποφύγουν την σύνδεση της
υπόθεσης Ρωμανού με την επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το προσεχές Σάββατο (06/12/2014), οπότε και προγραμματίζονται εκδηλώσεις μνήμης, κάτι που, ωστόσο, φαντάζει αναπόφευκτο.
Ειδικότερα, διεμήνυσε πως «δεν πρέπει να συνδεθεί από καμία πλευρά, πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα αυτού του παιδιού και άλλων παιδιών που μπορεί να είναι στην ίδια κατάσταση.
Όλα τα άλλα κακό κάνουν γιατί ανοίγουν την όρεξη και των μεν και των δε». «Δηλαδή δεν ανοίγει η όρεξη κάποιων που θέλουν να υποστηρίξουν τον Ρωμανό, αλλά ανοίγει η όρεξη και εκείνων που θέλουν να κάνουν πιο κατασταλτική την πολιτική του κράτους», κατέληξε ο Γ. Πανούσης, στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης