Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση στην τελική ευθεία προς την προεδρική εκλογή - Προβληματίζει το αδιέξοδο της επόμενης ημέρας

Στα άκρα η πολιτική σύγκρουση στην τελική ευθεία προς την προεδρική εκλογή - Προβληματίζει το αδιέξοδο της επόμενης ημέρας
Κινούμενη άμμος το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα
Μια ακόμα δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει την κινούμενη άμμο στην οποία βαδίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Η μέτρηση της Pulse (για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24) επιβεβαιώνει όσα εν πολλοίς είναι γνωστά έως σήμερα.
Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά πρώτος με μια διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ (27,5% έναντι 23%) χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να βγει αυτοδύναμος.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7% και έπονται Το Ποτάμι με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.
Την ίδια στιγμή το 42% επιθυμεί σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με την τρόικα ενώ το 50% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Από τη μια λοιπόν η κοινή γνώμη «τιμωρεί» τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και κυρίως την αναξιόπιστη πολιτική που έχουν ακολουθήσει έως σήμερα.
Αντιμετώπιση που αναμένεται να επιδεινωθεί μόλις συμφωνηθούν με την τρόικα τα νέα μέτρα, αυτά που η κυβέρνηση διεμήνυε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να λάβει.
Τα νέα όμως δεν είναι θετικά ούτε για το ΣΥΡΙΖΑ.
Διότι μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ να υποστήριξε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί μια δημοκρατική αλλαγή, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από τις περισσότερες δημοσκοπήσεις, μια και το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με ένα αδιέξοδο την επόμενη ημέρα των εκλογών (σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις).
Υπό την έννοια ότι δεν θα έχει συμμάχους για να συγκυβερνήσει.
Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι θα διεκδικήσει μια ευρεία συμμαχία με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ ενώ άφησε ανοιχτή την πόρτα και στους ΑΝΕΛ.
Ωστόσο, το ΚΚΕ έχει απορρίψει κατηγορηματικά κάθε τέτοιου είδους ενδεχόμενο (εκτός και αν υπάρξει «αποστασία» από τις θέσεις του, κάτι που θεωρείται απίθανο), η ΔΗΜΑΡ κινείται στο 1% και εκτιμάται πως δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή ενώ οι ΑΝΕΛ, όπως είπε άλλωστε και ο κ. Τσίπρας, δεν είναι σαφές εάν θα είναι και αυτοί στην επόμενη Βουλή.
Δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε κάθε συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, μόνος πιθανός σύμμαχος … έχει απομείνει η ΝΔ (!).
Είναι σαφές ότι τους υπόλοιπους μήνες και έως την προεδρική εκλογή – και εφόσον δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις – το πολιτικό σκηνικό θα είναι συγκρουσιακό και ακραία πολωτικό.
Ωστόσο, τα χειρότερα δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν την επομένη της κάλπης.
Όταν και είναι πολύ πιθανό, η χώρα να μείνει ακυβέρνητη λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.
Τότε ίσως και να γίνει το μεγάλο βήμα ανατροπής, όπως είναι μια ευρεία συναίνεση.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης