Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου: Παραπέμπονται σε δίκη 14 άτομα - Στο εδώλιο ο ηγούμενος Εφραίμ και η Αικ. Πελέκη

Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου: Παραπέμπονται σε δίκη 14 άτομα - Στο εδώλιο ο ηγούμενος Εφραίμ και η Αικ. Πελέκη
Σε δίκη παραπέμπονται 14 άτομα για την πολύκροτη υπόθεση
Σε δίκη παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα, 14 άτομα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, με βούλευμα του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα.
Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα. Της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός) του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.
Κατόπιν αυτών ισχύει το 2000/2013 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.
Ειδικότερα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν μεταξύ άλλων ο πρωταγωνιστής της πολύκροτης υπόθεσης ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης και ακόμα εννέα άτομα.
Στο εδώλιο θα καθίσουν επίσης ο καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), , ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.
Κατά το επίμαχο βούλευμα του 2013 οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Το βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.
Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου αφορά μια σειρά ανταλλαγών ακινήτων, εκτάσεων και οικοπέδων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Καραμανλή.
Η υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, το 2008 και το 2010, καθώς και μια προανακριτική το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης