Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα στήριξης στον Γκ. Χαρδούβελη - Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών - Όχι νέα μέτρα

Μήνυμα στήριξης στον Γκ. Χαρδούβελη - Βενιζέλος: Η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών - Όχι νέα μέτρα
Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Στόχος να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη
(upd2)Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα εν μέσω ευρείας αμφισβήτησης του Γκ. Χαρδούβελη.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το πέρας της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών.
Tαυτόχρονα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεσμεύθηκε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.
"Η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη, σύνθετη, εξυπηρετεί δύο στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα", πρόσθεσε ο Ευ. Βενιζέλος.
Ταυτόχρονα ανέφερε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.
Επίπλεον ανέφερε ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, εξήγησε.
«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.
Υπογράμμισε δε ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες.


Γκ. Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Δεν θα υποκύψω στους λαϊκισμούς 
Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπ. Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, εκτοξεύοντας κατηγορίες για λεονταρισμούς, που συνήθως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση.
Σε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού, ο Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υποκύψει στους λαϊκισμούς με πρωταρχικό του στόχο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Νωρίτερα, ο υπουργός αναφέρθηκε κατά τη συνομιλία που είχε μπροστά στους δημοσιογράφους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Όταν κρατάς τον κουμπαρά και όταν χρωστάς, βρίσκεσαι στο στόχαστρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς τελειώνει το παλιό και ξεκινά το καινούριο.
«Περνάμε μια δύσκολη φάση, τελειώνει το παλιό και ξεκινάει το καινούργιο. Σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο τα νεύρα τεντώνουν από όλες τις πλευρές.
Δεν υπάρχει μόνο η δική μας πλευρά αλλά η πλευρά και των δανειστών.
Ξαφνικά βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπουν. Άρα, αυτό φέρνει κάποια διάσταση απόψεων που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα».
Ο υπουργός Οικονομικών συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας ότι η ψυχραιμία είναι το κλειδί της διαπραγμάτευσης.
Ο Κάρολος Παπούλιας από την πλευρά του δήλωσε ευτυχής που θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις οικονομικές εξελίξεις από τον αρμόδιο υπουργό.
«Χαίρομαι που θα μάθω από εσάς πολλά πράγματα γιατί πολλά θρυλούνται μεταξύ μύθους και πραγματικότητας, έχουμε μπερδευτεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης