Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα - Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται - Δεν αισθάνομαι πως με… άδειασαν

Άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της τρόικα - Χαρδούβελης (ΥΠΟΙΚ): Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται - Δεν αισθάνομαι πως με… άδειασαν
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών 
(upd) Παραμένει το αλαλούμ γύρω από την ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικα στην Αθήνα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης υποστήριξε πως «ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα».
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών διαμήνυσε πως η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών συνεχίζεται κανονικά.
Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα».
Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες βάσει των οποίων η Κομισιόν απέστειλε τελεσίγραφο προς την Αθήνα, αξιώνοντας την άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εντός των επόμενων 48 ωρών.
Αναφορικά με την πρόσφατα αποψίλωση των καθηκόντων του, ο Γκ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε πως δεν «αισθάνεται πως τον άδειασαν».
Ας σημειωθεί πως με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ορισμένες αρμοδιότητες του Γκ. Χαρδούβελη κατανεμήθηκαν στον Γ. Μαυραγάνη και την Κ. Σαββαΐδου.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να επισκεφθεί αύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται ότι μετά το αλαλούμ που επικράτησε με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη και την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα και βάλλεται πανταχόθεν.
Ωστόσο είναι σαφές ότι ο υπουργός Οικονομικών σε μια τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση, πρέπει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι αύριο ο Γκίκας Χαρδούβελης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις 14:00.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης