Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παφίλης (ΚΚΕ): Οι εξελίξεις στην περιοχή μας «μυρίζουν μπαρούτι» - ΕΕ και ΝΑΤΟ θα σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες

Παφίλης (ΚΚΕ): Οι εξελίξεις στην περιοχή μας «μυρίζουν μπαρούτι» - ΕΕ και ΝΑΤΟ θα σύρουν τη χώρα σε περιπέτειες
Οι αντιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση σύμφωνα με τον Παφίλη
Σήμα κίνδυνου εκπέμπει το ΚΚΕ για εξελίξεις στην με την Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μυρίζουν μπαρούτι».
Ειδικότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής τόνισε πως «στη διάρκεια ιδιαίτερα της βαθιάς οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν κινδυνολογεί, αλλά λέει την αλήθεια στο λαό, «θέλει να επιστήσει την προσοχή στον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς ότι αυτές οι αντιθέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση».
Σημείωσε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ «επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι όχι μόνο δεν προστατεύει ακόμα και τα σύνορα, όχι μόνο δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά το αντίθετο τα υπονομεύει» και πρόσθεσε ότι «το πετρέλαιο και οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένο με αίμα σε όλη την Ιστορία, αλλά και σήμερα. Θα σύρει τη χώρα σε περιπέτειες».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε ότι «ζητάμε απεμπλοκή της Ελλάδας, σταμάτημα του στρατηγείου της ΕΕ στη Λάρισα, του ΝΑΤΟικού στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη. Σούδα, το μεγάλο θέμα. Να κλείσει. Εμείς τα βάζουμε για να γνωρίζει ο κόσμος και να παλέψει γι' αυτό, να μη διατεθεί καμία υποδομή για νέες πολεμικές επιχειρήσεις, να επιστρέψουν τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Σημειώνεται ότι τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τις τρέχουσες εξελίξεις με φόντο το Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης