Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαλάζια «πυρά» κατά του Γκίκα Χαρδούβελη – Την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός, όχι ο υπουργός Οικονομικών

Γαλάζια «πυρά» κατά του Γκίκα Χαρδούβελη – Την κυβέρνηση την εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός, όχι ο υπουργός Οικονομικών
Επίθεση στον Γκ. Χαρδούβελη από τους βουλευτές Ν. Κακλαμάνη και Ιορδάνη Τζαμτζή
Πυρά κατά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη εξαπέλυσαν με σημερινές τους δηλώσεις οι βουλευτές της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και Ιορδάνης Τζαμτζής με αφορμή τη συνέντευξη του κ. Χαρδούβελη στην τηλεόραση του MEGA και ιδιαίτερα την τοποθέτηση του ότι η Ελλάδα θα είναι υπό εποπτεία μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους.
Και οι δύο βουλευτές έσπευσαν να επισημάνουν πως την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός και όχι ο υπουργός Οικονομικών.
«Την κυβέρνηση εκπροσωπεί, κατά κύριο λόγο ο πρωθυπουργός και κατά δεύτερο λόγο, ως συμμετέχων κόμμα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στο Real Fm.
«Εγώ δεν υποτιμώ τους υπουργούς, αλλά το ότι μπορεί να έχει μία διαφορετική άποψη ο κ. Χαρδούβελης, αυτό θα το δούμε μέχρι τέλους, ποια άποψη τελικώς θα είναι πιο φερέγγυα και πιο αξιόπιστη. Αλλά και ο κ. Χαρδούβελης στην ουσία τι είπε; Δέχθηκε για τα 11,4 δισ., είπε ότι θα υπάρχει μία επιτήρηση, εγώ θέλω να δω τι είναι αυτή η επιτήρηση, τι θα περιέχει και πόσο αυστηρή θα είναι και κυρίως τι θα προϋποθέτει από εμάς. Γιατί π.χ. επιτήρηση για τους προϋπολογισμούς όλων των χωρών της Ευρωζώνης ξέρετε ότι ισχύει για όλους σε σχέση με το 3% του ελλείμματος».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε δηλώσεις του και ο Ιορδάνης Τζαμτζής.
«Δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση ο κ. Χαρδούβελης, ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών έχει έναν συγκεκριμένο τομέα. Ο κ. Χαρδούβελης είναι ένα μέλος της κυβέρνησης, το έργο της κυβέρνησης είναι συνολικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ταυτόχρονα δύο παρατάξεις στην κυβέρνηση που ταυτόχρονα συνεννοούνται», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Στην επισήμανση ότι όταν την «έπεφταν» στον Στουρνάρα δεν έλεγαν το ίδιο, ο κ.Τζαμτζής ανέφερε ότι «τα βάζαμε με τον Στουρνάρα και με τον κάθε Στουρνάρα είτε ανήκει στον έναν χώρο είτε στον άλλον, όταν είναι να διορθώσουμε προβλήματα τα οποία υπάρχουν».
«Όπως αύριο θα την “πέσουμε” σε οποιονδήποτε για να κάνουμε κάποιες αλλαγές ή κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κακλαμάνης: Θα βρεθούν οι 180 εάν διευθετηθεί το χρέος
Παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε πως εάν διευθετηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους τότε θα αλλάξει το πολιτικό πρόσημο και θα είναι θετικό για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν και παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του ΠτΔ.
«Δεν λείπουν μόνο αριθμητικά, γιατί το κλίμα το πολιτικό είναι τέτοιο που δεν δίνει ξεκάθαρο θετικό πρόσημο. Αν όμως έχει δρομολογηθεί η διευθέτηση του χρέους εκτιμώ ότι το πρόσημο το πολιτικό θα είναι διαφορετικό τον Φεβρουάριο. Αυτό ξέρει και αυτό φοβάται ο κ. Τσίπρας και γι’ αυτό επιμένει, σώνει και καλά, να γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο» ανέφερε ο κ.Κακλαμάνης.
Όπως είπε, «αν μιλάγαμε για την Κυριακή σας λέω όχι, ότι δεν θα είχαμε τους 180 βουλευτές. Σας λέω όμως, με το σκεπτικό που σας ανέλυσα, τότε, μπορώ να σας πω το αντίθετο. Χωρίς να με ρωτήσετε ονόματα γιατί δεν επιτρέπεται να αναφέρω. Γιατί μιλάω με συναδέλφους. Έχω βρει ανθρώπους και μου είπαν «αυτό είναι άλλο πράγμα και θα το σκέφτομαι». Και μέσα από κόμματα συγκεκριμένα, όχι μόνο από ανεξαρτήτους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης