Τελευταία Νέα
Πολιτική

Corriere della Sera: Στηρίζει την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα και επιτίθεται στη Merkel - «Δεν έχει περπατήσει στην Αθήνα»

Corriere della Sera: Στηρίζει την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα και επιτίθεται στη Merkel - «Δεν έχει περπατήσει στην Αθήνα»
«Oι Βρετανοί τείνουν να πιστεύουν πως οι Έλληνες δεν είναι άξιοι να πάρουν πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα...»
Υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα τάσσεται η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel.
«Αγαπητή Μerkel πήγαινε στην Ελλάδα για να θαυμάσεις την τέχνη και την ομορφιά», τονίζει σε νέο της άρθρο η ιταλική εφημερίδα, κατηγορώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο πως όταν έρχεται στην Αθήνα δεν περπατά στους δρόμους της πόλης για να δει από κοντά πως ζουν οι Έλληνες, αλλά και να θαυμάσει μνημεία αξιοθαύμαστης ομορφιάς.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αν η Merkel περπατούσε στους δρόμους της Αθήνας, θα την εξέπληττε το γεγονός πως παρά την κρίση, τα καφενεία και οι ταβέρνες έχουν πάντα κόσμο, καθώς οι Έλληνες, δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς κοινωνική συναναστροφή και συζήτηση.
Τονίζει επίσης πως η Merkel θα ανακάλυπτε πως τόσο η Αθήνα, όσο και η Θεσσαλονίκη, ανοίγουν διαρκώς τις αίθουσες των μουσείων τους για να υποδεχθούν καλλιτέχνες και επισκέπτες.
Η ιταλική εφημερίδα εξαπολύει επίθεση και τους Βρετανούς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «τείνουν να πιστεύουν πως οι Έλληνες δεν είναι άξιοι να πάρουν πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα που εκλάπησαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, γιατί δεν θα μπορούσαν να τα κρατήσουν. Σύμφωνα με τους δύσπιστους τα εν λόγω μάρμαρα φυλάσσονται καλύτερα στο Βρετανικό Μουσείο, παρά στο νέο θεαματικό μουσείο της Ακρόπολης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης