Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αργ. Ντινόπουλος (ΥΠΕΣ): Εντός των επόμενων ημερών το έκτακτο βοήθημα στους πλημμυροπαθείς

Αργ. Ντινόπουλος (ΥΠΕΣ): Εντός των επόμενων ημερών το έκτακτο βοήθημα στους πλημμυροπαθείς
Μετά την αποτίμηση των ζημιών, θα δοθούν και οι ανάλογες αποζημιώσεις, τόνισε ο υπουργός
Εντός των επόμενων ημερών θα δοθεί το έκτακτο επίδομα, ύψους 586 ευρώ, σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Αττική, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το βοήθημα είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, «είναι εκ του νόμου λίγο πολύ προσδιορισμένα τα 586 ευρώ, τα οποία όμως είναι ένα πρώτο βοήθημα», προσθέτοντας ότι «από εκεί και πέρα θα γίνει η αποτίμηση των ζημιών και θα δοθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις σε αυτούς που επλήγησαν».
Μάλιστα, ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι «θα δοθεί μέχρι 1 εκατ. ευρώ στους δήμους, οι οποίοι επλήγησαν με τη διαδικασία των φυσικών καταστροφών, έτσι ώστε να μπορέσουν τάχιστα να προχωρήσουν και σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία θα παράσχουν μια αντιπλημμυρική θωράκιση, αλλά κυρίως θα αποκαταστήσουν τις ζημιές».
Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν εκλήθη η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, στην έκτακτη σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες, ο κ. Ντινόπουλος σημείωσε ότι επρόκειτο για κυβερνητική σύσκεψη «για το τι έπρεπε να κάνουμε εκείνο το κρίσιμο βράδυ».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης