Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προεκλογικά «παιχνίδια» της κυβέρνησης με την τρόικα - Ζητά την εξαίρεση του ασφαλιστικού από το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Νοεμβρίου

Προεκλογικά «παιχνίδια» της κυβέρνησης με την τρόικα - Ζητά την εξαίρεση του ασφαλιστικού από το πακέτο μεταρρυθμίσεων του Νοεμβρίου
Η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού "οδηγεί" σε νέες περικοπές συντάξεων 
Την εξαίρεση της αναδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος από τις προϋποθέσεις της τρόικα για την πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο ζητά η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κυβέρνηση της Αθήνας πιέζει την τρόικα να εξαιρέσει την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος από το πακέτο μεταρρυθμίσεων, το οποίο πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα προτού εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης.
Απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αποφυγή των κοινωνικών αντιδράσεων, δεδομένης και της πιθανότητας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βρετανικό πρακτορείο, η Ελλάδα προτού αποχωρήσει από το τρέχον μνημόνιο καλείται να υλοποιήσει έως το Νοέμβριο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Μεταξύ των απαιτούμενων συγκαταλέγεται και η δραστική μείωση των συντάξεων, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να εξαιρέσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση από το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, η κυβέρνηση με επιστολή της προς την τρόικα, επισημαίνει πως το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, χάρη στις μέχρι στιγμής μεταρρυθμίσεις, είναι βιώσιμο τουλάχιστον έως το 2060.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, αξιωματούχος της κυβέρνησης τονίζει πως «το ζήτημα των συντάξεων αποτελεί ένα ευαίσθητο πολιτικό θέμα».
Άλλωστε, πολλάκις η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως δεν θα προβεί σε νέες περικοπές συντάξεων.
Η τήρηση της συγκεκριμένης δέσμευσης φυσικά, αποτελεί «κλειδί» για τη δημοφιλία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν στην άκρη του μυαλού τους το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης