Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (ΥΔΜ&ΗΔ): Δεν θα αποδώσει η τακτική ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους – Είτε θα υπογράψει νέο μνημόνιο, είτε θα φύγει από την Ευρωζώνη

Κ. Μητσοτάκης (ΥΔΜ&ΗΔ): Δεν θα αποδώσει η τακτική ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους – Είτε θα υπογράψει νέο μνημόνιο, είτε θα φύγει από την Ευρωζώνη
Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, τόνισε ο υπουργός
Να είναι πιο προσεκτικά συνέστησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το θέμα των μισθών στο Δημόσιο, ενώ αναφερόμενος στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του χρέους, τόνισε ότι δεν πρόκειται να το επιτύχει και ότι θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο ή να φύγει από την Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και αναφερόμενος στο θέμα του μισθολογίου στο Δημόσιο ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ», για να συμπληρώσει ότι το ΠΑΣΟΚ «θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει δημοσιεύματα που μάλιστα δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».
Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης θα πρόκειται για μια διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό και πρόσθεσε ότι η παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη.
«Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους», υπογράμμισε.
Παράλληλα, κατηγόρησε την Αριστερά ότι έχει αλλεργία στην έννοια της αξιολόγησης, ενώ σημείωσε ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει το χρέος δεν θα αποδώσει, προσθέτοντας ότι θα έχει δύο επιλογές για να χρηματοδοτήσει την οικονομία.
Είτε θα αναγκαστεί να υπογράψει νέο μνημόνιο με τους πιστωτές είτε θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη και να τυπώσει χρήμα, ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης