Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Επίπλαστη η κυβερνητική ενότητα - Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης - Να αλλάξει η κυβέρνηση

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Επίπλαστη η κυβερνητική ενότητα - Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης - Να αλλάξει η κυβέρνηση
Η ΔΗΜΑΡ συνιστά μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη και δεν επενδύει στην αποτυχία της χώρας
Επίπλαστη χαρακτήρισε την κυβερνητική ενότητα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, η φυγή προς τα εμπρός που επιχειρεί η κυβέρνηση με ανοικτά τα κοινωνικά μέτωπα δεν είναι λύση. Πρόκειται για ομολογία αδυναμίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την ταύτισή της "με την κυρίαρχη στην Ευρώπη πολιτική, που εκφωνείται από τη Γερμανία, παρά το γεγονός ότι η χώρα αντικειμενικά δεν ωφελείται".
Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Κουβέλης, χρειάζεται μια άλλη, διαφορετική στάση προς τους εταίρους. Χρειάζεται η επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας, που θα θέτει ρεαλιστικούς στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δίνει πραγματική αυτονομία στην ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Κουβέλης διεμήνυσε επίσης πως είναι αναγκαία η αλλαγή της κυβέρνησης. Τόνισε χαρακτηριστικά πως "Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική. Και βέβαια, η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Αυτή η πολιτική προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση".
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέληξε, λέγοντας πως η ΔΗΜΑΡ συνιστά μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. "Δεν επενδύουμε στην αποτυχία της χώρας, δεν επενδύουμε στο λαϊκισμό, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδεχόμαστε την πολιτική που καθηλώνει την κοινωνία στη φτώχεια και τη στασιμότητα. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης