Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτι τρέχει στο εσωτερικό των κομμάτων - Προειδοποιήσεις, «αντάρτικα» σε πολιτικές και ηγεσίες... με φόντο την πολιτική σταθερότητα

Κάτι τρέχει στο εσωτερικό των κομμάτων - Προειδοποιήσεις, «αντάρτικα» σε πολιτικές και ηγεσίες... με φόντο την πολιτική σταθερότητα
Ζητούμενο για τα κόμματα της εξουσίας η συσπείρωση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές
Τα όσα εκτυλίχθηκαν στην εγχώρια πολιτική σκηνή το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνουν τη ρευστότητα (αλλά και την αβεβαιότητα) που επικρατεί στο εσωτερικό των πολιτικών κομμάτων.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς επέκρινε για πρώτη φορά δημόσια, ακόμα και υπουργούς του, οι οποίοι, όπως είπε, «αντί να στηρίζουν την εθνική προσπάθεια, παίζουν και προσωπικά παιχνίδια και διαφημίζουν την προσωπική τους διαφωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αφού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους επειδή δεν τους εμπιστεύεται», τόνισε ότι η συγκυβέρνηση «εκβιάζει μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο της το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω».
Στον Τσίπρα απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία αναφερόμενη στις ενστάσεις και στις διαφορετικές προσεγγίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, έκανε λόγο για την αγωνία του Αλέξη Τσίπρα να κρύψει τη νέα μεγάλη εσωκομματική διαφωνία στο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί πυρετός συσκέψεων (σήμερα ο Βενιζέλος θα δει τους πράσινους υπουργούς ενώ αύριο έχει συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και να εξασφαλίσει τη στήριξη τους στις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την επόμενη ημέρα του κόμματος.
Ακόμα και στη ΔΗΜΑΡ, όπου το συνέδριο επανεξέλεξε με 68% πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη, οι βουλευτές του κόμματος του, του ζήτησαν να μην βάλει υποψηφιότητα.
Δύο και πλέον χρόνια μετά τις εκλογές του 2012 καταγράφεται μια άνευ προηγουμένου «μετακίνηση» (οικειοθελής ή αναγκαστική λόγω διαγραφών) βουλευτών.
Η πρωτοφανής αυτή μετακίνηση αποτυπώνεται και στο ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές ανέρχονται σήμερα συνολικά σε 24.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το ΚΚΕ δεν έχει μετρήσει κάποια απώλεια.
Η γκρίνια στο εσωτερικό των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την ακολουθούμενη πολιτική αλλά και οι διαφωνίες της "αντιπολίτευσης" στο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη γραμμή του κόμματος για μια σειρά από κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, συνιστούν αναμφίβολα μια βασική αδυναμία.
Αδυναμία που έχει μεγάλο κόστος τουλάχιστον ως προς τα μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινή γνώμη τόσο για τη συνοχή τους όσο και για τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίσουν ενιαία και με κοινή γραμμή τα προβλήματα της χώρας.
Δεδομένο που αναμφίβολα μειώσει τη δυναμική και την πειστικότητα των επιχειρημάτων τους.
Η συσπείρωση των δυνάμεων τους θα είναι βασική επιδίωξη των κύριων διεκδικητών της εξουσίας τους επόμενους μήνες.
Διότι από αυτήν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόωρες κάλπες της άνοιξης.
Γεγονός που αν μη τι άλλο σηματοδοτεί ότι επίκειται περαιτέρω πόλωση του πολιτικού κλίματος.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης