Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμενίτης (ΝΔ) για την ποινική δίωξη σε βάρος του - Ως πρόεδρος στην «Ολυμπιακά Ακίνητα» εξυπηρέτησα μόνο το δημόσιο συμφέρον

Σταμενίτης (ΝΔ) για την ποινική δίωξη σε βάρος του - Ως πρόεδρος στην «Ολυμπιακά Ακίνητα» εξυπηρέτησα μόνο το δημόσιο συμφέρον
Όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου» αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Σταμενίτη, στην απόφαση της εισαγγελίας να ασκήσεις ποινική δίωξη σε βάρος του σχετικά με τη συντήρηση και χρήση των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Σημειώνεται ότι η πολύμηνη έρευνα της εισαγγελίας οδήγησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.» -η οποία έχει απορροφηθεί πλέον από άλλο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου- Κωνσταντίνου Ματάλα.
Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκε στη Βουλή αίτημα της εισαγγελίας για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ,, Διονύση Σταμενίτη, διαδόχου του κ. Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης, επίσης για κακουργηματική απιστία σε βάρος του.
Ο κ. Σταμενίτης σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έκπληξή του για δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «πρόκειται να ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου», για την εντεκάμηνη θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.
Όπως τονίζει η έκπληξη είναι εύλογη, γιατί επί της θητείας του, όπως λέει, όχι μόνο δεν επήλθε «απιστία σε βάρος του Δημοσίου», όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα διασφαλίστηκαν στο ακέραιο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.
«Ενώ σε ό,τι αφορά τις αναφορές ότι κατά την ολιγόμηνη θητεία μου υπήρξε «απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων», η αλήθεια είναι ότι αξιοποιήθηκαν πλήρως (μέσω της παραχώρησής τους σε Δήμους και Ομοσπονδίες) 3 από τα Ολυμπιακά ακίνητα που απέκτησαν ουσιαστική μετα-Ολυμπιακή χρήση».
Συμπληρώνει δε πως «ουδέποτε στη μακρά έρευνα όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, με κάλεσε κάποιος από τη δικαιοσύνη για να δώσω διευκρινήσεις για οτιδήποτε. Είτε πριν εκλεγώ βουλευτής, είτε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας μου.
Αυτά έπραξα επί της θητείας μου, εξυπηρετώντας αυστηρά και μόνο το δημόσιο συμφέρον. Και είμαι υπερήφανος γι αυτό».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης