Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ομάδα του όχι στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αριθμεί 126 βουλευτές – Το αργότερο σε 5 μήνες εκλογές

Η ομάδα του όχι στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αριθμεί 126 βουλευτές – Το αργότερο σε 5 μήνες εκλογές
Καταγράφεται αριθμητική υπεροχή αυτών που τάσσονται κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή - Πάμε για εκλογές..
Η ομάδα των βουλευτών και κοινοβουλευτικών κομμάτων που τάσσονται κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή αριθμούν 126 σύμφωνα με πολιτική πηγή που έχει αποδειχθεί διαχρονικά αξιόπιστη και προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ.
Με βάση αυτή την πηγή καταμετρώντας τις υφιστάμενες πολιτικές ισορροπίες, τις εξαγγελίες και τις στρατηγικές των κομμάτων εξάγεται το συμπέρασμα ότι ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ και τουλάχιστον 4 ανεξάρτητοι  βουλευτές τάσσονται κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή.
Η ΝΔ με 126 βουλευτές το ΠΑΣΟΚ με 28 βουλευτές μπορούν να αλιεύσουν από την ομάδα των 24 ανεξάρτητων βουλευτών ή κατά το ορθότερο από την ομάδα των 20 ανεξάρτητων βουλευτών καθώς 4 εξ αυτών έχουν ταχθεί κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.
Αν δεν αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και παραμείνουν τα 126 όχι κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή τότε με μαθηματική ακρίβεια τον Μάρτιο του 2015 το αργότερο θα προκηρυχτούν εθνικές βουλευτικές εκλογές, τις οποίες επίσης μετά βεβαιότητας θα χάσει η ΝΔ και από 126 βουλευτές θα απομείνει με 70 βουλευτές ενώ το ΠΑΣΟΚ από 28 βουλευτές θα απομείνει με 12-13 βουλευτές.
Η πραγματική κοινοβουλευτική δύναμη της κυβέρνησης δεν είναι 126 + 28 βουλευτές δηλαδή 154 βουλευτές αλλά 70+13 βουλευτές δηλαδή 83 βουλευτές με όρους βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2014.
Με βάση αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσεγγίσει τους 136 βουλευτές  και θα χρειαστεί άλλους 15 τουλάχιστον βουλευτές για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Η έκπληξη των επόμενων εκλογών πέραν του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα θα είναι και η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής που θα εκλέξει 20 με 22 βουλευτές έναντι 16 της τρέχουσας περιόδου.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι μπορεί η κυβέρνηση να ανατρέψει, να αλλάξει το ρου της πολιτικής ιστορίας;
Όπως αποδεικνύουν όλες οι πολιτικές παράμετροι, όχι δεν μπορεί.
Ούτε ένας μικρός ανασχηματισμός θα αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία, ούτε αν θα αποχωρήσει τυπικά η Τρόικα από την Ελλάδα.
Κατά ένα παράδοξο τρόπο, για τις αγορές η αποχώρηση της Τρόικα δεν σημαίνει θετική εξέλιξη.
Μπορεί με όρους πολιτικούς ή επικοινωνιακούς να είναι μεγάλη θετική είδηση αλλά όχι για τους διεθνείς επενδυτές που δεν βλέπουν θετικά την έξοδο της Ελλάδος από τα μνημόνια.
Τρόικα και μνημόνια αποτελούν δικλείδες ασφαλείας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και προφανώς δεν επαναπαύονται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Σε αυτή την συγκυρία ακόμη και αν σταθμιστούν τα θετικά της συνεισφοράς της ΝΔ στην Ελλάδα και τα αρνητικά….αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι η μίζερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ η οποία πολιτικά έχει τελειώσει.
Η μισή σχεδόν παραδοσιακή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τάσσεται κατά της συνεργασίας με την ΝΔ, αυτό δείχνει ότι πλησιάζει το πολιτικό τέλος της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ.

Θα δωροδοκηθούν οι βουλευτές;

Ορισμένοι διαρρέουν, υπονοούν ή υπαινίσσονται ότι αν δωροδοκηθούν βουλευτές θα μπορούσαν να εκλέξουν πρόεδρο της δημοκρατίας.
Ήδη το υπαινίχθηκε ο Πανούσης βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και συνεχίζει να αιωρείται ως σενάριο.
Αν καταστρωθεί ένα τέτοιο σχέδιο και υπάρξουν αργυρώνητοι βουλευτές τότε με μαθηματική ακρίβεια το πολιτικό σύστημα θα έχει καταρρεύσει ηθικά και πρακτικά.
Οι εκλογές είναι μονόδρομος και θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την επιχειρηματολογία των αριστεριστών των Εξαρχείων και να αποδείξει ότι είναι σοβαρό αριστερό κόμμα, που σέβεται το σύνταγμα, τους κανόνες της αγοράς και να παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση.
H ΝΔ θα υποχρεωθεί σε μια περίοδο εσωστρέφειας για το τις πταίει για την πτώση της και την ήττα που έρχεται.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 5 Οκτωβρίου 2014

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης