Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κριτική Πανούση σε Κουβέλη για την πορεία της ΔΗΜΑΡ – Τον κατηγορεί ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατρακύλα του κόμματος

Σκληρή κριτική Πανούση σε Κουβέλη για την πορεία της ΔΗΜΑΡ – Τον κατηγορεί ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατρακύλα του κόμματος
Διέψευσε τις φήμες ότι βρίσκεται κοντά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «μετά τη ΔΗΜΑΡ θα πάω σπίτι μου»
Ευθείες βολές εναντίον του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, εξαπέλυσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Πανούσης, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για την κατρακύλα του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Πανούσης τόνισε ότι ο Φ. Κουβέλης όφειλε να παραιτηθεί, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει, χωρίς να σέρνει το κόμμα σε ψηφοφορία σχετικά με την τύχη του.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο αρχηγός διαλέγει τη μοίρα του και δεν τη βάζει σε ψηφοφορία για να παρασύρει όλο το κόμμα. Φώτη, εσύ το διάλεξες με την επιλογή σου».
Πρόσθεσε δε, ότι «ο ηγέτης όταν λέει "παρατούμαι", φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται» και πρόσθεσε ότι «ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει, δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%, διαφορετικά μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».
Παράλληλα, ο κ. Πανούσης απάντησε και στα όσα διαρρέονται ότι σκέφτεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για αυτά τα δημοσιέυματα σε στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
«Στα "παπαγαλάκια" της Αγίου Κωνσταντίνου έχω να πω ότι μετά τη ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στην πολιτική που ακολούθησε το κόμμα, τονίζοντας ότι δεν άσκησε σκληρή κριτική και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εμφανίστηκε ως συναλλασσόμενη Αριστερά του 4-2-1, διακατεχόμενη από κουλτούρα αρχηγισμού και ηθική πολιτικής νομενκλατούρας.
Ας σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα στελέχη που έλαβαν τον λόγο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μέχρι το μεσημέρι, εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του κόμματος, διατυπώνοντας απόψεις είτε αυτόνομης παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, όπως εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή του ομιλία, είτε να αναζητηθεί πλαίσιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης