Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) με το δ.σ. του ΣΕΒ – Απαραίτητο ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την εκκίνηση της οικονομίας

Συνάντηση Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) με το δ.σ. του ΣΕΒ – Απαραίτητο ένα αναπτυξιακό σχέδιο για την εκκίνηση της οικονομίας
Απαραίτητη η διατήρηση της ευρωπαϊκής πορείας και η πολιτική σταθερότητα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας
Την ανάγκη ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την εκκίνηση της οικονομίας τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα.
Ειδικότερα, μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις με τη διοίκηση του ΣΕΒ και, βεβαίως, να έχουμε ως κοινό τόπο ότι η χώρα χρειάζεται μια αναπτυξιακή διαδικασία στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου και προγράμματος που άμεσα πρέπει να εκκινήσει».
Οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει, σημείωσε, είναι απαράδεκτες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες οι δυσμενείς συνέπειες, με δεδομένο ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης.
«Το προϊόν, ο πλούτος της ανάπτυξης που μπορεί να προκύψει είναι ζήτημα το πώς θα κατανεμηθεί και πρέπει να κατανεμηθεί δικαία και σε ολόκληρη την κοινωνία, δηλαδή, να διαχυθεί το παραγόμενο αποτέλεσμα σε όλους τους κοινωνούς», σημείωσε.
Βεβαίως, πρόσθεσε, είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τα εργασιακά ζητήματα, για να επισημάνω ότι τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται, να γίνονται σεβαστά και νομίζω ότι αυτή  η υποχρέωση σεβασμού και προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να γίνεται δεκτή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, σημείωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, γιατί όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης.
Θέση του ΣΕΒ, σημείωσε, είναι να διατηρηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η πολιτική σταθερότητα, στοιχεία όπως επισήμανε βασικά, πάνω στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε ένα λαμπρό μέλλον για την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε στα γραφεία του κόμματος.
Εκ μέρους του ΣΕΒ, στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης και ο Γενικός Διευθυντής Άκης Σκέντζος, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ παρόντες ήταν ο Γραμματέας της Κ.Ε, Θ. Θεοχαρόπουλος και ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος, Δ. Χατζησωκράτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης