Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε δυσχερή θέση Σαμαράς και ΝΔ - Εφαλτήριο για την αλλαγή του κλίματος οι εορτασμοί των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ

Σε δυσχερή θέση Σαμαράς και ΝΔ - Εφαλτήριο για την αλλαγή του κλίματος οι εορτασμοί των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ
Στοίχημα η επανασυσπείρωση της Κεντροδεξιάς
Ο διπλός εορτασμός (αύριο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική και στις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα) των 40 χρόνων από την ίδρυση της, βρίσκει τη ΝΔ και τον πρόεδρο της σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.
Η ΝΔ, αφού κατάφερε εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια να ξεπεράσει το ότι συγκυβερνά με τον ιστορικό πολιτικό του αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ, βλέπει πλέον τη δυναμική της να κινείται σε εξαιρετικά – αν όχι ιστορικά - χαμηλά ποσοστά.
Η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική της, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχει προκαλέσει τεράστια απογοήτευση σε παραδοσιακούς της ψηφοφόρους, οι οποίοι στρέφονται σε άλλες πολιτικές «στέγες».
Παράλληλα η υπόθεση Μπαλτάκου και οι «υπόγειες» σχέσεις με την Χρυσή Αυγή έπληξαν το κεντροδεξιό, φιλελεύθερο προφίλ της ΝΔ, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για ποια θα πρέπει να είναι η ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος.
Η ένταση που προκαλείται από την απώλεια των ψηφοφόρων, από το ασαφές πολιτικό στίγμα αλλά και από την ακολουθούμενη κυβερνητική πορεία αποτυπώνεται με τον πιο έκδηλο τρόπο στα συνεχή «αντάρτικα» των γαλάζιων βουλευτών κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
Αλλά δεν είναι μόνο η δυσαρέσκεια των γαλάζιων βουλευτών.
Είναι κυρίως η ηττοπάθεια, η οποία ενισχύεται και από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να παγιώνει τη διαφορά του έναντι της ΝΔ και να έχει αποκτήσει πλέον έναν αέρα εκλογικής νίκης.
Την αρνητική αυτή εικόνα και ψυχολογία θα επιχειρήσει να αναστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς αρχής γενομένης από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της ΝΔ.
Αυτή είναι μια από τις πλέον κατάλληλες ευκαιρίες για τον κ.Σαμαρά για να εξαπολύσει την αντεπίθεση του.
Μια αντεπίθεση, η οποία θα στηθεί πάνω στο προσκλητήριο της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.
Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ.Σαμαράς δεν αντιμετωπίζει κριτική και αμφισβήτηση σε ηγετικό επίπεδο.
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα δώσει το παρών και στις δύο εκδηλώσεις ενώ και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση της Αθήνας (δεν θα μεταβεί στην Χαλκιδική λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει).
Η επανασυσπείρωση της Κεντροδεξιάς είναι πρωταρχικό μέλημα για τη ΝΔ και για τον κ.Σαμαρά.
Όχι μόνο ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που έχει να λάβει η κυβέρνηση ή της επικείμενης προεδρικής εκλογής αλλά και των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.
 
Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης