Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρ ομαδόν κατά Σαμαρά από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες για τη συνάντηση με Merkel – Βαριές εκφράσεις από τον Π. Καμμένο

Πυρ ομαδόν κατά Σαμαρά από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες για τη συνάντηση με Merkel – Βαριές εκφράσεις από τον Π. Καμμένο
Μια ουσιαστική διαπραγμάτευση απαιτεί άλλη κυβέρνηση τονίζει ο Δ.Παπαδημούλης
Ομαδικά πυρά την παραμονή της συνάντησης του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ο σκοπός της επίσκεψης του στο Βερολίνο αφορά προσωπικές του επιδιώξεις.
Πιο σκληρή ήταν η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να κάνει τον επαίτη για την προσωπική του πολιτική επιβίωση. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να ταπεινώνει έναν περήφανο λαό όπως ο ελληνικός».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ.Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο «για το δικό του συμφέρον, τις δικές του επιδιώξεις».
«Επί δυόμισι χρόνια δοκιμάστηκε ως διαπραγματευτής των εθνικών συμφερόντων και έχει αποτύχει παταγωδώς» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.
«Αμέσως μόλις έγινε πρωθυπουργός πήγε στην κα. Μέρκελ και είπε «ουδείς αναμάρτητος», όταν του θύμισαν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Αυτό που εκλιπαρεί ο κ. Σαμαράς είναι να του χαλαρώσει λίγο η κα. Μέρκελ τη θηλιά. Γιατί είναι ολοφάνερα τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής που χέρι-χέρι υλοποιούν Σαμαράς και Μέρκελ στην Ελλάδα και που ονομάζεται μνημόνιο» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης «όσοι θέλουν αλλαγή πολιτικής και ουσιαστική διαπραγμάτευση για το χρέος θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό απαιτεί άλλη κυβέρνηση, ικανή να διαπραγματευθεί», υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης.
«Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει τι μπορεί να περιμένει από τη συνάντηση Merkel – Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς πηγαίνει στην κα. Merkel με δική του πρωτοβουλία προσδοκώντας ότι θα στηριχθεί από αυτήν μιας και είναι ο πιο πιστός της σε όλη τη δυτική Ευρώπη» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης.
«Όταν αυτός που εκπροσωπεί τη χώρα, έχει βάλει τον υπουργό Οικονομικών να πει ότι δεν θα γίνει κάτι με το θέμα του χρέους, όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει μιλήσει για την βιωσιμότητα του χρέους, τότε τι πάει να διαπραγματευθεί; Αυτό είναι κατάντια. Κατάντια είναι η Merkel να μας λέει πόσες θα είναι οι δόσεις για τα χρέη» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ποντάρει ιδιαίτερα στην αυριανή συνάντηση Σαμαρά – Merkel με κύριο στόχο να γίνει αποδεκτή μια χαλάρωση των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να τον διαχειριστεί πολιτικά η κυβέρνηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης