Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρθρο κόλαφος από τον Κ. Σκανδαλίδη - To ΠΑΣΟΚ πέθανε - Κρατικοποιήθηκε και ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον ιστορικό του κύκλο

Άρθρο κόλαφος από τον Κ. Σκανδαλίδη - To ΠΑΣΟΚ πέθανε - Κρατικοποιήθηκε και ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον ιστορικό του κύκλο
Σαράντα χρόνια μετά φτάνουμε στο τέρμα μιας πολυκύμαντης διαδρομής...
Καταπέλτης για το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται νέο άρθρο του βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, όπου μιλά για τον θάνατο της παράταξης.
"To ΠΑΣΟΚ πέθανε. Κρατικοποιήθηκε και ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον μεταπολιτευτικό ιστορικό του κύκλο", αναφέρει ο Κ. Σκανδαλίδης στο άρθρο του που δημοσιεύεται στα Νέα.
Όπως επισημαίνει, σαράντα χρόνια μετά φτάνουμε στο τέρμα μιας πολυκύμαντης διαδρομής.
Το ΠΑΣΟΚ που γνώρισε ο λαός, αυτό που γεννήθηκε μέσα στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες και στην αντιδικτατορική δράση, ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον μεταπολιτευτικό ιστορικό του κύκλο.
Όμως η μήτρα των αξιών που γέννησε το ΠΑΣΟΚ δεν στέρεψε και δεν πέθαναν οι ιδέες του.
Οι αιτίες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο θάνατο είναι οι εξής:
Η σταδιακή κρατικοποίησή του («αντί να αλλάξουμε το κράτος άλλαξε το ΠΑΣΟΚ»), το ότι μετατράπηκε σε διαχειριστή κρατικών υποθέσεων και εξισορρόπησης συμφερόντων, το γεγονός ότι ενσωματώθηκε σε συντηρητικές στρατηγικές και δεν κατέστη δυνατόν να καταθέσει εναλλακτική πρόταση στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, το ότι έχασε τον κινηματικό του χαρακτήρα, ενώ στην εποχή του Μνημονίου συμβιβάστηκε με μια πολιτική που δεν του αρμόζει, λόγω της συγκατοίκησης στην εξουσία με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Κ. Σκανδαλίδης επιτίθεται τέλος κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου, τους οποίους κατηγορεί ότι «μυωπικά επιχειρούν να δικαιώσουν την προσωπική τους στάση, αναπαράγοντας αντιθέσεις του 2007, ακόμη και του 1996».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης