Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Χαρδούβελη – Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο

Συνάντηση Χαρδούβελη – Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις και τις απολύσεις στο Δημόσιο
Στο επίκεντρο και τα οργανογράμματα των υπουργείων
Οι μεταρρυθμίσεις και οι απολύσεις στο Δημόσιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν από τις 11 σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.
Οι δύο υπουργοί, ενόψει και των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου, εξέτασαν και τα οργανογράμματα των υπουργείων, και κυρίως τις αλλαγές που θα επέλθουν το επόμενο διάστημα στο οργανόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών.
Σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει με συνέπεια και σε βάθος χρόνου ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού του Δημοσίου.
«Η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας είναι πιο μπροστά από τους πολιτικούς, τους θέλει πιο τολμηρούς, περιμένει συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα» ανέφερε σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «ο στόχος των απολύσεων στο Δημόσιο πρέπει να εκπληρωθεί γιατί αποτελεί κυβερνητική δέσμευση».
Σημειώνεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει εκφράσει κατά καιρούς έντονες ενστάσεις για το θέμα των 6.500 απολύσεων που πρέπει να γίνουν το 2014 στο Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ζητά να συνυπολογιστούν σε αυτές οι 1.800 συμβασιούχοι που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους με δικαστικές αποφάσεις, αλλά και οι περίπου 800 υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά.
Και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο εκτιμάται ότι θα απασχολήσει την αυριανή συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης