Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Δεν έχει γίνει καμία νύξη από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στον Φ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Πρόωρη η συζήτηση

tags :
ΔΗΜΑΡ: Δεν έχει γίνει καμία νύξη από ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ στον Φ. Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Πρόωρη η συζήτηση
Βούλτεψη (κυβερνητική εκπρόσωπος): Δεν ανοίξαμε εμείς το θέμα
Στον απόηχο της σεναριολογίας που θέλουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να καταλήγουν σε πρόταση στον Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ διαψεύδει πως υπήρξε βολιδοσκόπηση για τον Φώτη Κουβέλη είτε από το Μέγαρο Μαξίμου είτε από την Χαριλάου Τρικούπη.
«Καμία νύξη ή βολιδοσκόπηση δεν έχει γίνει στον Φώτη Κουβέλη» σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, «ούτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα σε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας.
«Δεν ξέρω ποιος έχει βρει τον Πρόεδρο ή ποιος μπορεί να έχει βρει τον Πρόεδρο, είναι εξαιρετικά πρόωρο να συζητάμε έξι μήνες πριν από τις προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες» σημείωσε ο κ. Μαχαίρας, ενώ δεν αποσαφήνισε εάν ο κ. Κουβέλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Μάλιστα η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην πάγια θέση της ότι το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι της παρούσης, ότι πρέπει να απεμπλακεί από τους οποιουδήποτε μικροκομματικούς σχεδιασμούς και ότι θα πρέπει να κριθεί την κατάλληλη στιγμή και βάσει του πολιτικού κλίματος που θα επικρατεί εκείνη την περίοδο.
Άλλωστε σε σημερινές του δηλώσεις ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν μπαίνει αυτή τη στιγμή σε ονοματολογία, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα του θα προτείνει την κατάλληλη στιγμή ένα πρόσωπο με υπερκομματικά χαρακτηριστικά.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία τόνισε ότι δεν άνοιξε η κυβέρνηση το θέμα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα Προέδρου, με μοναδικό σκοπό βέβαια να επισπεύσει τις εκλογές, ένα χρόνο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του επιτρέψουμε να θέσει τη δική του ατζέντα. Εμείς, έχουμε τη δική μας ατζέντα και έχουμε άλλες προτεραιότητες» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι είναι πρόωρη και πρώιμη κάθε τέτοιου είδους συζήτηση.
Την ίδια στιγμή, πάντως, ο Σπύρος Λυκούδης από τη ΔΗΜΑΡ και επικεφαλής της μεταρρυθμιστικής τάσης που τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και υπέρ της άποψης πως η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτίμησε – εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις – πως ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πάντως και ο κ.Λυκούδης έσπευσε να υπογραμμίσει την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί όταν και θα εκκινήσουν και οι σχετικές διαδικασίες για το εν λόγω ζήτημα, δηλαδή σε ένα εξάμηνο.
Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι το όνομα του Φώτη Κουβέλη για να εισπράξει αντιδράσεις, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για να εκλέξει η παρούσα Βουλή Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τη σεναριολογία που αναπτύχθηκε τα τελευταία 24ωρα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φέρονται να συγκλίνουν στο να προτείνουν στον Φώτη Κουβέλη την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Πρόταση που πέρα από το ότι βασίζεται στο θετικό πολιτικό προφίλ αλλά και στην υψηλή δημοτικότητα του κ.Κουβέλη παρά το εκλογικό στραπάτσο της ΔΗΜΑΡ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, λαμβάνει σοβαρά υπόψη και το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται για να ξεπεράσει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής.
Και αυτό διότι θεωρείται πως εάν στους 155 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προστεθούν και οι 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (ο κ.Κουβέλης θεωρείται πως είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να συγκεντρώσει τις ψήφους όλων των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ), διευκολύνεται η προσπάθεια να βρεθούν οι εναπομείναντες 12 βουλευτές (κυρίως από τους ανεξάρτητους βουλευτές) που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία και το έργο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης