Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο ο ΥΠΟΙΚ, Γκ.Χαρδούβελης - Στο επίκεντρο ο ΕΝΦΙΑ και η ελληνική οικονομία

Διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο ο ΥΠΟΙΚ, Γκ.Χαρδούβελης - Στο επίκεντρο ο ΕΝΦΙΑ και η ελληνική οικονομία
Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ, βασίζεται σε πλασματικές αντικειμενικές αξίες αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
Διαδοχικές συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των βουλευτών της συγκυβέρνησης σχετικά με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Όπως έγινε γνωστό ο κ.Χαρδούβελης θα ενημερώσει αύριο το μεσημέρι τους βουλευτές της ΝΔ του Β’Θερινού τμήματος της Βουλής για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες 27 βουλευτές της ΝΔ είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διορθώσεις και να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων.
Συνάντηση με τον κ.Χαρδούβελη θα έχει αύριο και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα ενημερωθεί και αυτή με τη σειρά της για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα «κόκκινα δάνεια».
Οι διευκρινίσεις που θα δώσει ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου και του πλήθους των αντιδράσεων που εκφράζονται για την υπέμετρη φορολογία της ακίνητης περιουσίας.
Είναι ενδεικτικό πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Β. Αλεξανδρής με επιστολή του τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών κάνει λόγο για υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, υπογραμμίζοντας πως με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ αγνοήθηκε για ακόμα μια φορά το στοιχείο της φοροδοτικής ικανότητας, που πρέπει να διέπει οιονδήποτε φόρο στα ακίνητα.
«Έτσι, η φορολόγηση απρόσοδης ακίνητης περιουσίας καταλήγει απροκάλυπτα στη δήμευσή της και, συνακόλουθα, σε εκ πλαγίου παραβίαση των σχετικών συνταγματικών απαγορεύσεων. Είναι, δε, ευνόητο ότι η μη συνεκτίμηση της συνολικής εισοδηματικής καταστάσεως του υποχρέου οδηγεί στην επιβολή υπέρμετρων βαρών, ως προς τα οποία υφίσταται αντικειμενική αδυναμία ανταποκρίσεως στην καταβολή τους», σημειώνει ο κ. Αλεξανδρής, αναφέροντας πως η πρόδηλη αντισυνταγματικότητα του φόρου επιβεβαιώνεται και από την επιβολή του επί αξιών, οι οποίες πόρρω απέχουν από τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς, με αποτέλεσμα να καταλήγει σε φορολόγηση πλασματικής φορολογητέας ύλης, η οποία ασφαλώς δεν είναι συνταγματικώς ανεκτή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης