Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Στον... αέρα οι αποζημιώσεις των αγροτών από την Ε.Ε. για το ρωσικό εμπάργκο – Στις καλένδες παραπέμπεται το θέμα

ΚΚΕ: Στον... αέρα οι αποζημιώσεις των αγροτών από την Ε.Ε. για το ρωσικό εμπάργκο – Στις καλένδες παραπέμπεται το θέμα
Να διαχωρίσει τη θέση της από τις κυρώσεις της Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση το ΚΚΕ
Στον αέρα παραμένει το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών από την Ε.Ε. για τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, επισημαίνει το ΚΚΕ και τονίζει ότι το θέμα παραπέμπεται στις καλένδες.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Περισσού με αφορμή απάντηση του επιτροόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Ντ. Τσιόλου, στην επιστολή που απέστειλε στην Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με τις συνέπειες της απαγόρευσης εισαγωγών στη Ρωσία σε αντίποινα των κυρώσεων από μέρους των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Όπως επισημαίνεται, «ο αρμόδιος επίτροπος στην απάντησή του σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσει η Ε.Ε. επικαλείται τη σύσταση μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας, τις συσκέψεις εμπειρογνωμόνων, και αναφέρεται γενικώς σε μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης και μείωσης της προσφοράς» και αναρωτιέται αν αυτό σημαίνει νέες χωματερές.
Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν γίνεται σχετική καμία αναφορά για τις αποζημιώσει, παρά «τη συγκεκριμένη ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για άμεσες αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τις αποφάσεις της Ε.Ε. και τα αντίποινα της Ρωσίας και τη στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα για το χαμένο εισόδημα της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, από την επιστολή του επιτρόπου καταδεικνύεται ότι είναι «στον αέρα» οι διαβεβαιώσεις κυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ ότι θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις απώλειες που υπέστησαν και καλεί τους αγρότες να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη «στα ευρωενωσιακά όργανα, ούτε στην ελληνική κυβέρνηση, που παραπέμπουν ουσιαστικά το πρόβλημα στις καλένδες, ακυρώνοντας στην πράξη τις όποιες θολές υποσχέσεις τους».
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να διαχωρίσει η Ελλάδα τη θέση της από τις κυρώσεις της Ε.Ε. ενάντια στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης