Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Μπέζας (υφ. Εργασίας): Δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις από την ενοποίηση των Ταμείων

Α. Μπέζας (υφ. Εργασίας): Δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις από την ενοποίηση των Ταμείων
Δεν αποτελούν οι δεσμεύσεις του ΚΕΠΕ, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας
Απέκλεισε το ενδεχόμενο μειώσεων στις συντάξεις ο υφυπουργός Εργασίας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι από τη διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων δεν θα θιγούν παροχές και συντάξεις.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και με αφορμή τις προτάσεις του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι οι προτάσεις του δεν αποτελούν δεσμεύσεις και πρόσθεσε ότι «κάποιες από αυτές θα υιοθετηθούν γιατί βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναδιοργάνωσης του ασφαλιστικού συστήματος. Αυτό έχει ζητηθεί από την τρόικα και είναι ανάγκη του ίδιου του συστήματος».
Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει «περεταίρω νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος, που θα ολοκληρωθεί με τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων», τονίζοντας ότι αυτή η ενοποίηση θα γίνει χωρίς να θιγούν καθόλου παροχές και συντάξεις.
Αναφερόμενος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σημείωσε ότι «αποτελούσαν για χρόνια μια ακριβή πολυτέλεια» και πρόσθεσε ότι «δεν προβλέπεται κάποια νέα παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό συμπολιτών μας οι οποίοι θεμελίωσαν η θεμελιώνουν το επόμενο διάστημα, δικαίωμα συνταξιοδότησης».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι αναπηρικές συντάξεις δεν πρέπει να ανακόπτονται περεταίρω. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βρισκόμαστε σε μία συνεχή κατάσταση παροχολογίας. Δίνονται παροχές οι οποίες δεν αντιστοιχούν στις εισφορές που έχουν δοθεί», ανέφερε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης