Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών): Στόχος της κυβέρνησης, η πλήρης αποζημίωση των ελλήνων παραγωγών από τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο

Δ. Κούρκουλας (υφ. Εξωτερικών): Στόχος της κυβέρνησης, η πλήρης αποζημίωση των ελλήνων παραγωγών από τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο
Δεν τίθεται θέμα ελληνορωσικής κρίσης, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Η πλήρης αποζημίωση των ελλήνων παραγωγών από τα κοινοτικά ταμεία για τις ζημίες που υπέστησαν, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι, από το ρωσικό εμπάργκο αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Κούρκουλα.
Όπως επισήμανε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήδη η κυβέρνηση «έχει κινηθεί και στα ευρωπαϊκά όργανα και σε άλλα κράτη-μέλη που έχουν υποστεί παρόμοιες ζημιές με εμάς».
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, προς τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν, με την οποία ζητά την εξαίρεση της Ελλάδας και των ελληνικών προϊόντων από το εμπάργκο, ο κ. Κούρκουλας σημείωσε ότι «δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα εξαιρέσεων».
Πρόσθεσε δε, ότι «ο πολιτικός χώρος που προσδιορίζεται ως Αριστερά θα πρέπει να κάνει μια εκ βάθρων ανάλυση της διεθνούς πολιτικής προσέγγισης, να ξεφύγει από αταβίστικες αντιδράσεις του περασμένου αιώνα».
Σημείωσε ακόμη ότι δεν πρόκειται για μια κρίση Ελλάδας – Ρωσίας, αλλά για «κάτι γενικότερο και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι, μεταξύ άλλων και οι Ρώσοι φίλοι μας. Άρα, δεν τίθεται θέμα ελληνορωσικής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης