Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Σε αδιέξοδο οι αγρότες από το ρωσικό εμπάργκο – Ζητά στήριξή τους με αντισταθμιστικά μέτρα

Ποτάμι: Σε αδιέξοδο οι αγρότες από το ρωσικό εμπάργκο – Ζητά στήριξή τους με αντισταθμιστικά μέτρα
Ευκαιρία επαναδιάταξης των ελληνικών εξαγωγών προς περισσότερες αγορές προσφέρει η κρίση
Στην απειλούμενη μείωση των ελληνικών εξαγωγών αναφέρεται το Ποτάμι με αφορμή το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτικά προϊόντα από την Ε.Ε., τονίζοντας το πλήγμα για τους έλληνες αγρότες, για τους οποίους ζητά αντισταθμιστικά μέτρα.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «οι έλληνες αγρότες είναι, ξαφνικά, μπροστά σε αδιέξοδο λόγω της ρωσικής απόφασης για εμπάργκο προϊόντων από την Ε.Ε.» και τονίζει το πλήγμα για τους μικρούς κυρίως παραγωγούς.
Παράλληλα, τονίζει ότι «η απειλούμενη μείωση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Ρωσία πλήττει τον πλέον εξωστρεφή κλάδο της εθνικής μας οικονομίας σε μια περίοδο που η αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών είναι μονόδρομος για την μείωση του ελλείμματος του εμπορικού μας ισοζυγίου».
Ακόμη, σημειώνει ότι «η κυβέρνηση οφείλει, σε συνεργασία με την Ε.Ε., να φροντίσει για την εξασφάλιση αντισταθμιστικών μέτρων των παραγωγών που πλήττονται και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι δυνατότητες διοχέτευσης των ελληνικών προϊόντων σε νέες αγορές», προσθέτοντας ότι «η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία για επαναδιάταξη των εξαγωγών μας προς περισσότερες αγορές».
Τέλος, τονίζει την αναγκαιότητα διατήρησης των στενών εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης