Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Κίνδυνος για τις ελληνικές εξαγωγές από το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα της Ε.Ε.

ΔΗΜΑΡ: Κίνδυνος για τις ελληνικές εξαγωγές από το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα της Ε.Ε.
Δυσμενείς οι συνέπειες για τους έλληνες παραγωγούς από την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζεται
Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις ελληνικές εξαγωγές, αλλά και τις συνέπειες για τους έλληνες παραγωγούς και την οικονομία της χώρας επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή το εμπάργκο που ανακοίνωσε η Ρωσία για τα αγροτικά προϊόντα από την Ε.Ε.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου, «η πλήρης απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία σε αγροδιατροφικά προϊόντα ως απάντηση στις κυρώσεις της Ε.Ε. δημιουργεί νέα δεδομένα» και προσθέτει ότι «η κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγεί πλέον στον κίνδυνο να προκληθούν προβλήματα στις ελληνικές εξαγωγές».
Η Δημοκρατική Αριστερά ζητά την άμεση κατάστρωση σχεδίου διαχείρισης της κρίσης από την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνδυασμένης δράσης των υπουργείων Εξωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης σύγκλησης του Συμβουλίου Υπουργών στην Ε.Ε.
Όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, «χαρακτηριστικά παραδείγματα αγροτικών προϊόντων με σημαντικές εξαγωγές στη Ρωσία είναι το ροδάκινο, η φράουλα, τα ακτινίδια και τα μήλα, όπου η Ρωσία απορροφά σημαντικά ποσοστά των ελληνικών εξαγωγών» και τονίζει ότι «κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης