Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεγκέρογλου (υφυπουργός Εργασίας) – Καινοτόμο μέτρο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Στόχος η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας

Κεγκέρογλου (υφυπουργός Εργασίας) – Καινοτόμο μέτρο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Στόχος η αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας
Θα εφαρμοστεί καθολικά από τον ερχόμενο Απρίλιο
Για καινοτόμο μέτρο που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου αναφερόμενος στο μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ o κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι το μέτρο θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα, ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά το επόμενο διάστημα και ότι καθολικά θα τεθεί σε ισχύ τον ερχόμενο Απρίλιο.
Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αφορά πολίτες που ζουν σε διάφορες περιοχές, αστικές ημιαστικές, αγροτικές και νησιωτικές ώστε να υπάρχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ενώ για όλους θα υπάρχει ενιαίο σύστημα κριτηρίων και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί θα είναι ίδιος.
Ο κ.Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι ουσιαστικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι οικονομική ενίσχυση, κοινωνική στήριξη σε σύνολο υπηρεσιών και αγαθών και δράσεις για εργασία.
Σημειώνεται πως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ύψους 4.800 ευρώ θα δικαιούται ετησίως μία οικογένεια με δύο ανήλικα τέκνα, ενώ 6.000 ευρώ θα είναι το ποσό για μία οικογένεια με δύο ενήλικα παιδιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης